Your code here Competentie: Mensgericht
De competentie: Mensgericht laat zien dat je meedenkt met de mensen om je heen. Hierbij hou je ook rekening met deze personen bij het nemen van beslissingen en het uitvoeren van jouw werkzaamheden. Dit komt niet alleen in het privéleven voor, maar is ook op de werkvloer belangrijk. Vooral bij een functie als leidinggevende is het belangrijk dat je goed om kunt gaan met medewerkers. Werkgevers zullen daarom vaak vragen stellen over deze competentie om te zien of jij bij de functie past. 

 

Met de competentie: Mensgericht weet je wat er speelt 

Met de competentie: Mensgericht weet jij als geen ander hoe je jouw werknemers bij de taken kunt betrekken, waarbij je jezelf ook aanpast aan de behoeften van de werknemers. Op deze manier kun je mensen motiveren om alle taken naar behoren uit te voeren en daarbij ook iedere competentie in te kunnen zetten. Er zijn echter verschillende manieren om leiding te geven, waardoor het goed is om te kijken hoe jij bepaalde zaken regelt. Daarnaast zijn er een aantal vaardigheden en competenties die nauw betrokken zijn bij mensgericht. 

 

Je straalt vertrouwen uit naar jouw werknemers 

De competentie: Mensgericht toont ook aan dat jij anderen vertrouwt en positieve verwachtingen hebt over het werk dat geleverd wordt. Hierbij reken je erop dat mensen ook doen wat ze beloven. Ook moet je over het nodige geduld bezitten. Je neemt de tijd om alle taken uit te kunnen voeren en daarbij ook rustig te wachten. Een ander werkt immers niet op hetzelfde tempo als jou, waardoor je soms een stap terug moet nemen om een goede samenwerking aan te kunnen gaan. Deze samenwerking krijg je ook als je goed naar de ander kan luisteren. Geef de ander ruimte om uit te kunnen praten en laat merken dat je het begrijpt. 


Een luisterend oor bieden in iedere situatie 

Om de competentie: Mensgericht tot uiting te brengen op de werkvloer is het niet alleen belangrijk dat je luistert naar problemen over het werk, maar ook in het privéleven. Het kan namelijk zijn dat er veel speelt in iemands leven, waardoor het werk even niet naar behoren verloopt. De emoties kunnen hierbij ook hard oplopen, waardoor hulp geboden moet worden. Soms is een luisterend oor al voldoende, in andere gevallen moeten er acties ondernomen worden. Je kunt dit aanvoelen en er op de juiste manier naar handelen. Toegankelijkheid speelt hierbij een grote rol. 

 

De nadelen van mensgerichtheid 

Een van de grootste nadelen van de competentie: Mensgerichtheid is dat je veel met anderen bezig bent. Je vergeet hierdoor jezelf wel eens, waardoor het voor jou ook nadelige gevolgen kan hebben. Daarnaast ben je soms te aardig voor mensen, waardoor er misbruik van je gemaakt kan worden. Op deze manier haal je niet altijd alle resultaten, waardoor het werk er onder kan gaan lijden en er een andere sfeer op de werkvloer ontstaat. Ook wil je vaak zoveel mogelijk mensen tevredenstellen, waardoor je het jezelf aanrekent als dit niet lukt en er onenigheid ontstaat. 

 

Ga effectief aan de slag 

De competentie: Mensgericht kun je niet zomaar aanleren. Het moet grotendeels in je zitten, omdat inleven in personen niet voor iedereen weggelegd is. Toch kun je er effectief mee aan de slag gaan, waardoor je jezelf traint om mensgerichter werk af te leveren. Mocht je deze competentie nog niet helemaal beheersen, kun je dit aangeven bij jouw toekomstige werkgever. Leg daarbij ook uit wat je eraan zou kunnen doen om toch het resultaat te behalen wat het bedrijf voor ogen heeft. 

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Mensgericht

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen