Your code here Competentie: Loyaliteit
De competentie: Loyaliteit is een van de belangrijkste competenties die jij in het bedrijfsleven moet bezitten. Het geeft namelijk aan of jij in alle gevallen steun kan bieden en dat je weet waar de organisatie voor staat. De normen en waarden van het bedrijf zijn hierbij het belangrijkste. Het is daarom niet vreemd dat veel werkgevers deze competentie verwachten wanneer jij voor een bepaalde functie solliciteert.

 

Met de competentie: Loyaliteit ben jij je bewust van regels

De competentie: Loyaliteit houdt in dat je bekend bent met de normen en waarden binnen en bedrijf en alle gemaakte afspraken naleeft. Jouw baan is belangrijk en daarom handel je hier ook naar. Door goed te laten merken dat je weet waar een organisatie voor staat en daarbij ook jouw steun biedt op momenten dat dit nodig is, kun je de competentie aantonen. Dit vergt ook meer vaardigheden dan uitsluitend loyaliteit. Er hangen daarom veel andere competenties mee samen.

 

Jezelf verplaatsen in een ander van belang

Denk bijvoorbeeld aan discipline. Alle gemaakte afspraken en werkzaamheden moeten daadwerkelijk nagekomen en uitgevoerd worden. De gedragsregels, normen en waarden zijn daarbij geen probleem. Ook ben je flexibel, doordat je op momenten moet kunnen inspelen op bepaalde veranderingen of net een tandje bij moet zetten om extra werkzaamheden af te krijgen. Jouw inlevingsvermogen is ook van belang. Je moet je kunnen verplaatsen in de wensen en behoeften van een bepaald bedrijf en daarbij goed mee te werken om deze te kunnen vervullen. Je draagt hiervoor een bepaalde verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid zet in om motivatie om je aan de regels te houden.


Draag jouw verantwoordelijk uit naar het bedrijf

De competentie: Loyaliteit kent ook enkele normen waaraan deze moet voldoen. Denk daarbij aan eerlijkheid aan gemaakte afspraken en het respecteren van regels. Daarnaast moet je betrouwbaar te werk gaan en de missie van de organisatie uitdragen. Je bent immers een van de gezichten van het bedrijf, waar mensen op moeten kunnen vertrouwen. Dit houdt ook in dat je transparant moet zijn naar zowel jouw collega’s als klanten en relaties van het bedrijf. Mochten er extra taken of activiteiten uitgevoerd moeten worden, dan is het belangrijk om hierin te participeren, zodat je jouw welwillendheid toont.

 

Toon de competentie aan tijdens de sollicitatie

Tijdens een sollicitatie wordt vaak gevraagd of je de competentie: Loyaliteit aan kunt tonen. Hierbij hoef je niet letterlijk te verwoorden hoe jij de competentie aantoont, maar in het sollicitatiegesprek kun je wel jouw interesse in het bedrijf tonen en loyaliteit benoemen als kernkwaliteit. Bescheidenheid is hierbij ook van belang, net als het beantwoorden van de loyaliteitsvragen. Als jouw gedrag omschakelt in bepaalde situaties, kun je deze ook aangeven tijdens het sollicitatiegesprek. Hierdoor laat je zien dat je jezelf bewust bent van de fouten die je kunt maken.

 

Let op de valkuilen

Bij de competentie: Loyaliteit komen immers ook valkuilen voor. Zo kan het zijn dat je te loyaal bent, waardoor je dingen aanpakt die je eigenlijk niet wilt doen. Je gaat zo over jouw eigen grenzen heen om toch aan de verwachtingen van het bedrijf te kunnen voldoen. Jouw grenzen opstellen is daarom belangrijk en ook om deze tijdig aan te geven bij de werkgever. Uiteindelijk weet jij immers het beste hoe jij op de juiste manier kunt werken en kan het bedrijf hier ook rekening mee houden. Als ze jou willen hebben voor jouw kwaliteiten en competenties zijn ze ook sneller geneigd om jouw tekortkomingen voor lief te nemen, zodat je hier tijdens jouw loopbaan aan kunt werken.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Loyaliteit

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen