Your code hereCompetentie: Leervermogen
Jouw feitelijke kennis is pas de basis van de competentie: Leervermogen. Echter komt er meer bij kijken dan alleen vertellen wat je hebt geleerd tijdens jouw studie. Zo ben je in staat om nieuwe informatie te gebruiken en op een efficiënte manier in te zetten tijdens jouw carrière. Je krijgt op de werkvloer immers altijd met nieuwe informatie te maken, waardoor werkgevers waarde hechten aan deze competentie. Je moet daarom goed weten wat de competentie inhoudt en hoe je deze in kunt zetten tijdens jouw sollicitatie.

 

Informatie verwerken aan de hand van de competentie: Leervermogen

De competentie: Leervermogen houdt in dat je kunt laten zien hoe je informatie snel kunt verwerken en toepassen. Zo ga je niet alleen aan de slag met jouw leervermogen zelf, maar ook de doelen die je aan jezelf stelt om jouw vaardigheden in de strijd te gooien. Je moet deze doelstellingen meetbaar kunnen maken, zodat er ook daadwerkelijk gekeken kan worden of jij vooruitgang boekt. Je hebt hiervoor dus meer nodig dan alleen deze competentie. Zo moet je nieuwe informatie kunnen analyseren om van hieruit verder te werken. Hiervoor zijn ook veel doorzettingsvermogen en discipline nodig. Niet alles zal immers direct lukken, waardoor je de motivatie moet vinden om door te zetten.


Herken jouw eigen vaardigheden en kwaliteiten

De competentie zelfvertrouwen is ook belangrijk om jouw leervermogen te ontwikkelen. Je kunt vaak merken dat je ergens niet goed in bent. Echter is het dan de taak om in jezelf te blijven geloven, zodat je door kunt groeien en jezelf blijft ontwikkelen. Zelfontwikkeling is immers belangrijk omdat je anders niet verder kunt komen in jouw loopbaan. Zelfkennis hangt hier ook mee samen. Je moet weten waar jouw sterke en zwakke punten liggen, zodat je hierop in kunt spelen en jouw sterke punten in kunt zetten om alles voor elkaar te krijgen. De zwakke punten zijn de richtlijnen die meer aandacht behoeven en waar je nog aan moet gaan werken om jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen.

 

Feedback en ontwikkelingen in jouw omgeving

Er zijn enkele eigenschappen die nauw samenhangen met de competentie: Leervermogen. Zo wil je te allen tijde feedback krijgen op jouw gedrag, zodat je dit de volgende keer kunt gebruiken om beter te presteren op de werkvloer. Op deze manier vervang je ook oude kennis door nieuwe kennis, wat jou verder helpt met jouw ontwikkelingen. Je leert immers van jouw eigen ervaringen en de fouten die je maakt in aanloop hiervan kun je omzetten in nieuwe kennis. Daarnaast weet je hoe je belangrijke informatie kunt herkennen en de minder relevante informatie eruit kunt filteren. De belangrijke informatie haal je ook vaak uit jouw omgeving. Door ontwikkelingen op de voet te volgen, kun je nieuwe inzichten krijgen.

 

De juiste dosis discipline benodigd

Je kunt de competentie: Leervermogen niet eenvoudig ontwikkelen. Het heeft namelijk ook te maken met jouw persoonlijkheid. Je moet het in je hebben zitten om te kunnen leren en daarnaast heeft het te maken met jouw intelligentieniveau. Zodra je 18 jaar bent, is het ook lastiger om nieuwe vaardigheden aan te leren. Je kunt het echter wel proberen. Met de juiste discipline zul je merken dat er toch veel te bereiken is. Zo kun je bijvoorbeeld opschrijven wat er beter kan tijdens jouw werk, zodat je hierop kunt letten in de toekomst. Iedereen maakt fouten en deze kunnen in de toekomst voorkomen worden. Ook merk je dat je hierdoor eerder weet waar jij moeite mee hebt, zodat je ook hier rekening mee kunt houden bij het uitvoeren van nieuwe taken.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Leervermogen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen