Your code hereCompetentie: Financieel bewustzijn
De competentie: Financieel bewustzijn kan voor veel beroepen noodzakelijk zijn. In de financiële sector moet je immers weten hoe je bewust om moet gaan met geld, omdat je verantwoordelijk bent voor de geldstromen die bij de organisatie zijn en moet je weten hoe de organisatie het beste het geld kan besteden. De financiële situatie moet immers verbeterd worden. Tijdens een selectie assessment kan jou daarom gevraagd worden om deze competentie aan te tonen. Het is daarom goed om te weten wat de sterke en zwakke punten zijn en hoe je het kan aantonen.

 

Inhoudsopgave


Een goede kijk op de financiële wereld met de competentie: Financieel bewustzijn

Met de competentie: Financieel bewustzijn heb je een goede kijk op de financiële wereld en kun je bewust omgaan met geld. Als jij solliciteert naar een functie bij de financiële tak van een bedrijf, ben jij verantwoordelijk voor de geldstromen. Aan de hand van jouw advies moet de financiële situatie van een organisatie verbeterd worden. Daarom nemen werkgevers uitsluitend mensen aan die deze competentie aan kunnen tonen, zodat ze er zeker van zijn dat de functie naar behoren uitgevoerd wordt. Zorg er daarom voor dat je tijdens het assessment genoeg voorbeelden paraat hebt die aantonen dat je de competentie beheerst en uit kunt voeren op de werkvloer.

Creativiteit zorgt voor een beter uitgavepatroon

De sterke punten van iemand die de competentie: Financieel bewustzijn beheerst, is dat je vaak creatief bent. Daarnaast ga je beter om met geld, omdat je weet wat de waarde is en hoe je dit het beste uit kunt geven. Om dit te kunnen realiseren, ga je creatief te werk. Op deze manier kun je immers meer uit je geld halen dan wanneer je er niet over nadenkt. Ook kun je aan de hand van jouw competentie goed overtuigen en onderhandelen, waardoor er een beter resultaat geboekt kan worden. Je weet hoe je geld kunt besparen en op deze manier een organisatie naar de winst kunt brengen.Je vergeet al snel de wereld om je heen

Er is echter ook een keerzijde van de competentie: Financieel bewustzijn. Je legt veel focus op het financiële gebied, waardoor je de wereld om je heen vergeet. Je weet hierdoor niet goed meer wat er speelt en kunt hier niet op inspelen. Je streeft alleen nog maar naar winst, waardoor het welzijn van anderen vaak vergeten wordt. Dit kan als leidinggevende ertoe leiden dat je niet ziet wat voor impact iets heeft op werknemers en hoe zij eraan toe zijn. Hoewel je streeft naar winst, hoef je niet altijd goed met geld om te kunnen gaan. Mensen die deze competentie beheersen zijn vaak erg impulsief, waardoor er niet na wordt gedacht als er geld ter beschikking komt.

Een financieel plan helpt jou risico’s te vermijden

Om impulsief gedrag te voorkomen, kun je aan de hand van de competentie: Financieel bewustzijn een financieel plan maken, zodat je bewuster omgaat met jouw geld. Je krijgt immers een beter overzicht van jouw financiën en creëert meer rust. Je moet daarom wel eerst weten hoe jouw financiële situatie eruitziet. Dit is de eerste stap bij het maken van een plan. Maak daarom een inventarisatie van inkomsten, uitgaven, schulden en kosten. Daarna ga je aan de slag met een overzicht van jouw financiële risico’s. Denk hierbij waar je jouw geld aan uit wilt geven, zoals basisbehoeften, luxe behoeften en prioriteiten. Er moet immers een oplossing komen.

Toon de competentie aan met jouw financieel plan

Op basis hiervan maak je een financieel plan. Je bekijkt de gehele situatie en de risico’s van geld uitgeven en kijkt wat de beste oplossing hiervoor is. Het kan voor komen dat je bepaalde dingen niet meer kunt doen of naar een later moment moet plaatsen. Je kunt jouw plan altijd nog aanpassen op basis van veranderingen in jouw leven. Het plan kan tevens dienen om de competentie: Financieel bewustzijn aan te tonen bij jouw toekomstige werkgever. Als jij goed kan vertellen hoe jij dit plan hebt opgesteld en wat het resultaat ervan was, toon jij aan dat je verantwoordelijk met geld om kunt gaan.


 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Financieel bewustzijn

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen