Your code here Competentie: Energie
Wellicht heb je ergens de competentie: Energie voorbij zien komen als je een vacature aan het doornemen was. Maar weet je eigenlijk wel wat ermee bedoeld wordt? Als je deze competentie moet beheersen voor een bepaalde functie, is het van belang dat je hier zoveel mogelijk informatie over opzoekt, zodat je goed voorbereid naar het assessment toegaat en kan aantonen dat jij deze competentie beheerst.

 

Inhoudsopgave


Actief aan de slag met de competentie: Energie

De competentie: Energie houdt in dat je voor een bepaalde periode actief kan zijn als jouw baan daarom vraagt. Hiervoor is veel uithoudingsvermogen nodig en moet je bereid zijn om jouw handen uit je mouwen te steken. Hierbij moet de competentie ook aan verschillende normen voldoen. Een daarvan is tempo. Als jij de competentie beheerst, moet je veel dingen in een kort tijdsbestek voor elkaar krijgen. Een hoge snelheid is hierbij een vereiste. Ook moet je vasthoudend zijn. De taken die jij opgelegd krijgt, kunnen lange dagen met zich meebrengen. Het uithoudingsvermogen dat hiervoor nodig is, moet je ook bezitten.


 

Weinig tijd om te herstellen nodig

Doorgaan is dus van belang. Iemand met de competentie: Energie gunt zichzelf weinig tijd om pauze te houden en gaat vol voor zijn werk. Zelfs als de moeheid inslaat. Daarnaast toont deze persoon veerkracht. Er is weinig tijd nodig om zich te herstellen tijdens de werkzaamheden. Als laatste norm kan actiebereid toegevoegd worden aan het rijtje. Er moeten verschillende acties ondernomen worden om de taken uitgevoerd te kunnen krijgen. Er wordt daad bij het woord gevoegd door actief bezig te blijven totdat alle werkzaamheden zijn afgerond.
Niet voor iedereen is het eenvoudig te ontwikkelen

De competentie: Energie is lastig te ontwikkelen. Niet iedereen heeft immers dezelfde energie in zich zitten. Dit wordt deels bepaald door het karakter en een karakter is aangeboren. Het is echter niet onmogelijk om de competentie aan te leren. Het kan alleen even duren voordat dit volledig ontwikkeld is. Presteerders zijn vaak doelbewust, waardoor ze een goede focus hebben en hun energie hierop aan kunnen passen. Als jij een teamspeler of analyticus bent, zal de competentie lastiger zijn. Je bent immers altijd bezig met het verzamelen van gegevens om zeker te zijn van je zaak of je bent continu bezig met de mensen in je omgeving. Hierdoor raak je sneller vermoeid, waardoor taken blijven liggen.

Een actieve levensstijl en zelfkennis zijn belangrijk

Het ontwikkelen van de competentie: Energie kan ook verschillende denkbeelden met zich meebrengen die jou kunnen hinderen. Denk hierbij aan het denken dat je meer slaap nodig hebt om de volgende dag energie te kunnen hebben. Een handig denkbeeld is dat beweging en geestelijke ontspanning voor energie kan zorgen. Een actieve levensstijl kan jou hierdoor meer energie opleveren. Als jij deze mindset beheerst, kun je ook sneller de competentie ontwikkelen dan anderen. Zorg er daarom voor om gezond te leven en afstand te nemen van ellende dat jou kan beïnvloeden. Een goede dosis zelfkennis is echter wel van belang.

Geef voorbeelden wanneer je de competentie aantoont

Als jou gevraagd wordt om de competentie: Energie aan te tonen tijdens het assessment, zorg er dan voor dat je genoeg voorbeelden in huis hebt. Door voorbeelden te geven waarin je de eigenschappen kunt aantonen, zorg je er ook voor dat jouw toekomstige werkgever kan zien hoe je deze energie gebruikt voor jouw werkzaamheden. Hierdoor ontstaat er een beter beeld dan wanneer je alleen vermeld dat je de competentie in je hebt zitten. Iedereen kan immers zeggen dat ze deze competentie beheersen en dat ze voor de volle 100 procent voor werkzaamheden gaan.


Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Energie

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen