Your code here Competentie: Durf
De competentie: Durf moet je vaak bij een assessment laten zien. Niet alleen tijdens de gesprekken met assessoren, maar ook tijdens de capaciteitentest. Het is immers belangrijk bij het willen behalen van een positief resultaat, zoals een hoge score voor de test. Daarnaast draait het om risico’s durven nemen. Als jou gevraagd wordt tijdens het assessment om deze competentie aan te tonen, moet je goed weten wat het betekent en hoe je dit het beste kunt doen. Wij helpen jou daar graag mee door je meer informatie te geven.

 

Inhoudsopgave
Ga risico’s aan met de competentie: Durf

De competentie: Durf is het aangaan van risico’s om een bepaald resultaat te behalen. Dit houdt in dat er uiteindelijk een gunstig resultaat komt, maar dat dit niet zonder slag of stoot hoeft te gaan. Het zou daarom kunnen zijn dat je kiest voor een methode waar het bedrijf geen ervaring mee heeft. Je kiest dus een methode die onbekend is en wat voor veel werknemers eng kan zijn. Daarnaast kies je liever voor een plan met risico’s dan een plan die via de bekende weg leidt en veel zekerheid biedt. Hierdoor is jouw baan ook niet altijd zeker en dit kan een negatief effect hebben.Jouw plan van aanpak kan nieuwe methoden bevatten

Daarnaast laat je jezelf niet leiden door angst als je de competentie: Durf bezit. Je bent vastberaden over jouw plan van aanpak, zelfs als dit mogelijk negatieve gevolgen met zich meebrengt. Zo bied je lastige moment het hoofd en kun je grote investeringsbeslissingen nemen zonder dat je 100 procent zeker bent dat dit de juiste kant op valt. Denk hierbij aan een ondernemer die zijn eigen bedrijf moet sturen en hierbij geen zekerheden heeft. Als jij een belangrijke taak niet goed uitvoert, ben je de enige die daar verantwoordelijk voor is. Ook hier moet je dus de nodige risico’s nemen om tot een resultaat te komen, ondanks dat je hierdoor misschien geen goede taken meer krijgt.

In het openbaar spreken is ook een voorbeeld

Ook bij persoonlijke ervaringen is de competentie: Durf een belangrijke om te hebben. Je moet als ondernemer je klanten en medewerkers benaderen, zoals tijdens een vergadering of beurs. Veel mensen durven dit niet, waardoor er verschillende zaken blijven liggen. Het zou echter ook voor kunnen komen dat je moet spreken in het openbaar. Een presentatie is een belangrijk middel om potentiële klanten te vertellen over de werkzaamheden van jouw bedrijf. Daarnaast is een lezing geven tegenwoordig belangrijk.

Onderscheid jezelf tijdens de sollicitatie

Echter is de competentie: Durf niet alleen belangrijk binnen het bedrijfsleven. Het begint namelijk al bij jouw sollicitatie. Je wilt jezelf immers onderscheiden van andere kandidaten, wat niet gebeurt als je niet opvalt. Je moet jezelf daarom duidelijk kunnen onderscheiden. Weet waar je staat, wat jouw sterke en zwakke punten zijn en toon aan dat je genoeg ervaring bezit om aan de slag te gaan voor jouw toekomstige werknemer. Dit houdt ook in dat je risico’s moet durven nemen door jezelf te blijven en jouw zwaktes toe te durven geven.

Al jouw kanten belichten om op te vallen

Als je dit kunt, weet je zeker dat je opvalt tijdens jouw assessment. Er zijn maar weinig mensen die ook hun mindere kanten aangeven, terwijl dit wel van belang is voor jouw toekomstige werkgever. Uiteraard moet je in een sollicitatiebrief het bedrijf overtuigen van jou kennen en kunnen, maar vermeld tijdens een gesprek of assessment ook altijd waaraan je nog moet werken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen en er tussenuit te springen.


Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Durf

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen