Your code here Competentie: Doorzettingsvermogen
De competentie: Doorzettingsvermogen is voor veel zaken belangrijk. Niet alleen in jouw persoonlijke leven kan het van pas komen om de competentie te bezitten, ook moet je in het bedrijfsleven over een goede dosis doorzettingsvermogen beschikken om een bepaald doel te behalen. Werkgevers vragen daarom vaak om deze competentie aan te tonen tijdens het assessment, zodat ze zeker weten dat jij het doorzettingsvermogen hebt om jouw werkzaamheden op een goede manier af te ronden. Lees daarom de informatie goed door, zodat je jouw doorzettingsvermogen op de juiste manier kunt trainen en kunt knallen tijdens het assessment.

 

Inhoudsopgave


Een missie zorgt voor de competentie: Doorzettingsvermogen

De competentie: Doorzettingsvermogen is te ontwikkelen. Voor sommigen gaat het echter sneller dan voor anderen, waardoor het behalen van het resultaat soms even op zich laat wachten. Echter is het wel een belangrijke competentie om te ontwikkelen, zodat je deze in kunt zetten in jouw werkveld. Probeer daarom als eerste om ervoor te zorgen dat je een missie hebt en dat je doel helder is. Denk hierbij in eerste instantie aan het verkrijgen van jouw droombaan. Dit kan een doel zijn voor de langere termijn, waarvoor veel doorzettingsvermogen nodig is.

Deel jouw doel op in meerdere subdoelen

Het is hierbij vaak goed om voor jezelf op te schrijven waarom je een bepaald doel wilt behalen. Als dit helder is, is het ook eenvoudiger om het doel daadwerkelijk te bereiken. Hierdoor komt er meer motivatie en werk je aan de competentie: Doorzettingsvermogen. Je zult de drempel van het vroegtijdig opgeven verhogen. Schrijf daarbij ook kleinere dubdoelen op. Door stap voor stap na te gaan welke obstakels je moet overwinnen en welke zaken er nodig zijn om jouw hoofddoel te bereiken, kun je het voor jezelf makkelijker maken. Hierdoor wordt het behalen van het doel realistischer. Denk hierbij aan kleinere stappen, waarmee je voorkomt dat je geen zin meer hebt om ergens voor te werken. Het creëert daarnaast rust in je hoofd, wat ook weer meewerkt om de competentie te ontwikkelen.Van uitstel komt afstel

Stel ook ging dingen uit. Met de competentie: Doorzettingsvermogen moet je ervoor zorgen dat alle stappen afgewerkt worden om jouw doel te bereiken. Als er iets op de planning staat, is het van belang dat je dit meteen oppakt. Wachten zorgt alleen maar voor meer excuses, waardoor je jouw doel uiteindelijk niet zult behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het behalen van het assessment. Je zult hiervoor moeten oefenen. Het oefenen uitstellen zorgt ervoor dat je de onderdelen niet beheerst, waardoor je jouw assessment niet haalt en niet wordt aangenomen voor de functie binnen het bedrijf.

Beloon jezelf en laat je niet afleiden

Probeer als je een mijlpaal hebt bereikt jezelf te belonen. De subdoelen afwerken zorgt voor verschillende mijlpalen. Deze behalen is een feestje waard. Ook kan jezelf belonen ervoor zorgen dat de competentie: Doorzettingsvermogen verder ontwikkeld wordt. De beloningen kunnen namelijk leiden tot een betere motivatie om door te zetten en je zult merken dat je minder snel op gaat geven. Zorg er echter ook voor dat je jezelf niet laat afleiden. De weg naar jouw uiteindelijke doel is lang, waardoor jouw doorzettingsvermogen ook op de proef gesteld wordt. Kijk daarom soms ook terug naar de successen die je al hebt behaald, zodat je opnieuw de motivatie vindt om verder te werken.

Werk samen met iemand aan jouw einddoel

Als je denkt dat je jouw doel niet gaat behalen zonder steun, kun je een partner zoeken. De competentie: Doorzettingsvermogen kun je immers ook ontwikkelen als iemand jou hierbij helpt. Soms is het fijner om met zijn tweeën aan de slag te gaan, waardoor je steeds opnieuw de kracht vindt om je schouders eronder te zetten. Dit zorgt ervoor dat je weer extra gas kunt zetten en daarbij ook meer zelfvertrouwen krijgt. Want ook zelfvertrouwen is belangrijk. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je kracht hervindt om aan jouw doel te werken. Zorg hierbij ook voor een gezond dieet, genoeg slaap en ontspanning. Zo zit je lekkerder in je vel en kun je jezelf tot meer dingen zetten. Aan het einde van de rit behaal jij je doel en word je aangenomen voor jouw droombaan.


Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Doorzettingsvermogen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen