Your code here Competentie: Discipline
Vaak krijg je te horen dat je de competentie: Discipline moet beheersen. Dit is niet zo gek als je gaat kijken naar de betekenis van het woord en daarom hechten veel werkgevers hier waarde aan. Om dit bij jouw sollicitatie aan te kunnen tonen, moet je goed bewapend naar het gesprek gaan. Jouw eerste voorbereiding begint daarom bij het lezen van alle informatie over deze competentie, zodat je weet hoe je jouw toekomstige werkgever uiteindelijk kunt overtuigen van jouw discipline.

 

Inhoudsopgave


De competentie: Discipline binnen de vastgestelde regels

De competentie: Discipline kan veel verschillende betekenissen hebben. In het werkveld is dit echter handelen volgens de vastgestelde regels, manieren, processen en richtlijnen. Dit wordt echter lastig gemaakt door verschillende tegenslagen en problemen. Het is dan van belang dat je toch volgens de regels kunt blijven handelen, zodat je uiteindelijk toch het gewenste resultaat kunt behalen. Iedere activiteit behoeft hierbij weer een andere vorm van discipline, waardoor je een bepaald doel kunt behalen. Zo moet je als topsporter bijvoorbeeld veel trainen om uiteindelijk de beste te worden.

 Kennis van regels noodzakelijk bij de ontwikkeling

Binnen een bedrijf of organisatie is de competentie: discipline ook van belang. Er heerst een bepaalde orde en het is belangrijk dat deze orde ook bewaakt wordt. Daarnaast moeten ontwikkelingen beschermd worden. Hiervoor zijn vaak afspraken gemaakt. Op basis van deze afspraken moeten de activiteiten en werkzaamheden uitgevoerd worden, zodat de orde gewaarborgd wordt en je alle taken naar behoren uit kunt voeren. Hiervoor is uiteraard wel kennis van regels noodzakelijk. Niet alleen moet je weten wat er speelt binnen een bedrijf, maar ook welke planningen en regels er gelden en die van belang zijn voor jouw baan.

Je bent trouw aan het bedrijf en de normen en waarden

Daarnaast moet je jezelf aanpassen aan het beleid. Op deze manier kun je de competentie: Discipline ontwikkelen of toepassen binnen jouw werkveld. Door deze regels te volgen als je onder druk staat, kun je laten zien dat jij genoeg discipline hebt. Afwijken mag alleen als je dit in goed overleg doet. Je blijft dus te allen tijde trouw aan deze regels en voorschriften en daarmee ook aan het bedrijf. Dit houdt ook in dat je een vooraf opgestelde aanpak hebt waar je jezelf aan moet kunnen houden. Alleen met dit plan van aanpak kun je uiteindelijk het beste resultaat behouden en de doelen van het bedrijf behalen.

Motivatie helpt jou verder bij discipline

Als jij bepaalde doelen hebt in jouw leven en jouw functie naar behoren wilt uitvoeren, is het van belang dat je aan de slag gaat met het ontwikkelen van de competentie: Discipline. Door bijvoorbeeld mensen aan te spreken die ongewenst gedrag vertonen en daarbij ook geen veranderingen laten zien, kun je aantonen dat jij op de hoogte bent van de regels binnen een bedrijf. Het bieden van informatie kan belangrijk zijn. Deze moet daarom ook vaker herhaald worden. Je moet te allen tijde de wil hebben om de competentie te ontwikkelen, anders zal het niet lukken. Je moet zin maken om het gewenste resultaat te behalen en daarmee word je ook meer succesvol. Dit kan er echter ook toe leiden dat je veel op moet offeren om de competentie volledig te beheersen.

Discipline kan ook belemmerend werken

De competentie: Discipline heeft ook zijn keerzijdes. Zo kan de competentie ervoor zorgen dat er kuddegedrag ontstaat. Iedereen volgt immers dezelfde regels en afspraken, waardoor niemand zich echt goed kan onderscheiden. Daarnaast belemmert het vaak de ontwikkeling van individuen. Daarom wordt vaak gedacht dat discipline is weggelegd voor domme mensen. Mensen met een goed inzicht, hebben vaak geen behoefte aan discipline en zullen daarom ook minder snel aan het werk gaan om de competentie te ontwikkelen. Je zult daarom de nodige motivatie nodig hebben om jezelf verder te ontwikkelen.


Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Discipline

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen