Your code hereCompetentie: Conflicten beheersen
Op de werkvloer en in jouw privéleven kun je regelmatig te maken krijgen met de competentie: Conflicten beheersen. Je kunt namelijk altijd een situatie tegenkomen waarbij twee partijen het niet eens worden en er hierdoor een botsing kan ontstaan. Echter is het dan wel van belang dat je weet hoe je deze op moet lossen. Als jij weet hoe je dit doet, kun je tijdens het assessment ook beter aantonen dat je de competentie beheerst. Je hebt immers voorbeelden paraat. Wij geven je daarom graag een aantal tips voor het oplossen van conflicten.

 

De competentie: Conflicten beheersen helpt bij de oplossing

Als eerste is het goed om een standpunt in te nemen en deze kenbaar te maken. Dit is namelijk het eerste wat je doet bij de competentie: Conflicten beheersen. Als jij jouw standpunt niet duidelijk kunt maken, is het oplossen onmogelijk. Iedereen denkt anders en zal daarom zijn standpunt ook anders formuleren. Om duidelijkheid te krijgen moet je met elkaar in gesprek gaan om alles te bespreken. Hierbij is het ook van belang dat je naar elkaar luistert. Laat elkaar zijn mening geven en sta hier ook voor open. Ook al ben je het niet met het standpunt eens, je kunt wel proberen om de persoon tegenover jou te begrijpen en zijn standpunt accepteren. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, als je maar tot een goede oplossing komt.Emoties moet je proberen te beheersen

Bij de competentie: Conflicten beheersen is het ook belangrijk om goede vragen te stellen. Door open vragen te stellen kun je meer informatie krijgen over het standpunt en waarom de tegenpartij hier zo over denkt. Let er daarbij wel op dat je jouw emoties niet de overhand laat nemen. Een goede beheersing zorgt er ook voor dat dit geen invloed heeft bij de oplossing. Hierdoor moet je ook rekening houden met de emoties van de tegenpartij. Van beide kanten moeten bepaalde emoties ingehouden worden om het gesprek soepel te laten verlopen. Neemt boosheid het gesprek over, zal er geen oplossing op tafel komen te liggen. Oefen daarom zo vaak mogelijk met anderen en laat jezelf ook feedback geven op hoe jij conflicten aanpakt.

 

Verdeel de taken op een eerlijke manier

Ideeën bedenken om een probleem op te lossen is een van de belangrijkste onderdelen van de competentie: Conflicten beheersen. Je moet het uiteindelijke doel immers bereiken en dat is tot de beste oplossing voor beide partijen komen. Het is daarom belangrijk dat je samen met de tegenpartij in gesprek gaat en ideeën bedenkt. Uiteindelijk hou je een idee over waar je het beiden over eens kunt zijn. Vanuit hier kun je ook weer werken met afspraken. Deze afspraken moeten op de juiste manier geformuleerd worden, zodat taken verdeeld kunnen worden en beiden weten wat belangrijk is. Deze taken moeten eerlijk verdeeld worden, zodat er achteraf geen nieuwe problemen ontstaan.

 

Zorg dat je de competentie beheerst

Als beide partijen het eenmaal eens zijn met de oplossing van een conflict, kan er gewerkt worden aan het toewerken tot de oplossing. Hierbij moeten de partijen elkaar onderling op de hoogte houden, zodat de oplossing ook daadwerkelijk in werking wordt gezet. Aan het einde kun je wel een goed resultaat behalen en tijdens jouw assessment aantonen dat je de competentie: Conflicten beheersen volledig beheerst.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Conflicten beheersen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen