Your code here Competentie: Coachen
De competentie: Coachen is een van de vaardigheden die jij moet bezitten als jij gaat solliciteren voor een baan. Je kunt er namelijk veel mee in aanraking komen in het bedrijfsleven, waardoor je goed voorbereid moet zijn op de onderdelen van het assessment waarmee dit getest wordt. Dit houdt in dat je niet alleen moet weten wat de competentie inhoudt, maar ook hoe jij kunt laten zien dat je de competentie bezit.

Met de competentie: Coachen toon je mogelijkheden

De competentie: Coachen houdt in dat je iemands mogelijkheden in kaart kunt brengen en kunt laten gebruiken om tot een maximale prestatie te komen. Je traint iemand dus, waarbij je kennis overdraagt en aan de hand van oefeningen ziet welke mogelijkheden er zijn en hoe die persoon de mogelijkheden in zou kunnen zetten om verder te komen binnen het werkveld. Hiervoor moet je uiteraard ook zelf getraind zijn. Je moet jouw vaardigheden in kunnen zetten om iemand anders vooruit te helpen.

Een opgeleide coach die op de persoon focust

Het is daarbij de vraag hoe jij de competentie: Coachen het beste in kunt zetten. Allereerst dus door middel van jouw eigen training. Tijdens deze training krijg je veel verschillende manieren aangeleerd, die jij weer kunt inzetten in de toekomst. Ook ontvang jij voor deze opleiding en training een diploma, welke vertrouwen overbrengt naar potentiële klanten. Als je de training volgt, krijg je ook aangeleerd dat je de focus altijd op de persoon tegenover je moet leggen. Jouw eigen problemen moeten niet op de voorgrond treden, maar juist de problemen van jouw trainee.


Geef alleen aanwijzingen wanneer nodig

De competentie: Coachen houdt ook in dat je jouw mening voor je moet houden. Tijdens de training krijg je te maken met de problemen van anderen, die zij het liefste zelf op willen lossen. Geef daarom altijd alleen aanwijzingen als hierom gevraagd wordt. De persoon weet zelf vaak hoe de problemen op te lossen zijn. Daarnaast moet je niet altijd vertellen hoe iemand het precies moet doen, maar juist een duwtje in de rug geven om het te doen. Het moet immers gaan werken voor deze persoon. Een goede coach zegt daarom nooit dat iets helemaal niet mag en vraagt te allen tijde hoe de persoon iets vindt gaan en of er dingen zijn die beter kunnen of hadden gekund.

Met open vragen krijg je genoeg informatie

Bij de competentie: Coachen is het van belang dat je jouw positiviteit over weet te brengen naar de trainee. Ondersteunen en een goed gevoel geven, werken immers beter dan als iets direct afgekeurd wordt. Als coach moet je daarom altijd iemand vooruithelpen door diegene aan te moedigen. Stel hierbij ook open vragen, zodat je meer informatie krijgt over de problemen. Van hieruit komt er namelijk een oplossing uit waar alle partijen baat bij hebben. Zorg daarom dat je luistert, interesse toont en vat samen wat er gezegd is.

Toon de competentie tijdens het assessment

Op het assessment wordt deze competentie vaak getoetst aan de hand van een rollenspel. Tijdens een rollenspel wordt er een situatie op de werkvloer nagebootst, waarbij je in een bepaalde rol moet kruipen. Hier moet je ook vaak mensen kunnen motiveren om tot een oplossing te komen en zo nodig coachen totdat er een oplossing uit komt waar de gehele werkvloer baat bij heeft. Zorg daarom dat je de competentie: Coachen traint, zodat je uit kunt blinken tijdens jouw assessment en de competentie goed tot uiting kunt laten komen.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Coachen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen