Your code here Competentie: Anticiperen
De competentie: Anticiperen is het herkennen van bepaalde situaties en hier ook op vooruit kunnen kijken. Bij bedrijven en organisaties is dit van belang om narigheden op de werkvloer te kunnen voorkomen en hierbij ook ontwikkelingen door kunnen voeren om in de toekomst te kunnen groeien. Jouw toekomstige werkgever zal jou tijdens het assessment altijd vragen of je deze competentie aan kunt tonen, zodat de werkgever zeker weet dat jij bij de functie past.

 

De competentie: Anticiperen helpt jou bij jouw planning

Met de competentie: Anticiperen kun je stilstaan bij de situatie. Zo kun je bekijken hoe dingen aangepakt moeten worden, zodat het in het vervolg beter zal gaan. Je kunt hierdoor effectiever en efficiënter werken en daarbij wellicht ook extra taken op je nemen. Door effectief te werken houd je immers tijd over. De competentie is van belang bij bijvoorbeeld het maken van jouw planning, waardoor je minder stress ervaart. Je weet welke taken er op jou liggen te wachten en wat hiervoor gedaan moet worden. Het juiste inzicht en voorkomen dat jijzelf of jouw collega’s in nare situaties terechtkomen wordt hiermee vergroot. 

In iedere situatie op de werkvloer toe te passen

De competentie: Anticiperen kan bij zowel positieve als negatieve situaties toepassen. Bij positieve situaties ben je op de hoogte van alle kansen in de markt. Je kunt de organisatie hierop voor te bereiden door jouw ervaringen te delen en daarnaast jouw mening hierover te geven. Bij negatieve situaties kun je inschatten waar het mis kan gaan, waardoor je kunt voorkomen dat er fouten worden gemaakt. De grote blunders worden hierdoor snel weggehaald, waardoor het imago van het bedrijf gered wordt. Hier kun je jezelf mee bewijzen, maar zorg er daarbij wel voor dat je jezelf niet anders voor gaat doen dan je bent. Je wilt immers een goede sfeer behouden op jouw werkplek.

 

Voor- en nadelen te benoemen aan proactief gedrag

De competentie: Anticiperen komt ook naar voren in een proactieve houding. Je bent gericht op verandering, waardoor je vooraf actie onderneemt in plaats van op het moment zelf te reageren. Hierdoor zijn er op voorhand al oplossingen aanwezig wanneer zich een probleem voordoet. De voordelen hiervan zijn dat je goed bent in presteren en evalueren, je jezelf kunt ontwikkelen en je meer baankansen hebt. De nadelen zijn dat je hierdoor wel extra werkdruk of stress kunt krijgen, mensen jouw zelfontwikkeling negatief oppakken en je niet meer op dezelfde lijn zit met jouw collega’s.

 

Bedenk voorbeelden bij de competentie voor meer succes

Tijdens het assessment kun je de competentie: Anticiperen aantonen door voorbeelden te noemen waarin jij met deze competentie aan de slag bent gegaan. Dit hoeft niet per se werk gerelateerd te zijn, maar heeft natuurlijk wel zijn voordelen als je dit kunt benoemen. Je kunt ook voorbeelden uit jouw privéleven erbij betrekken. Met deze competentie kun je een goede toevoeging zijn voor het team. In combinatie met een goede score voor de rest van het assessment zorg jij er daarom voor dat je een van de kanshebbers bent voor de baan en je de functie kunt gaan uitvoeren waar jij je op je plek voelt.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Anticiperen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen