Your code hereCompetentie: Ambitie
De competentie: Ambitie is een belangrijke om te hebben als jij gaat solliciteren. Het geeft namelijk aan dat jij streeft naar het maken van een carrière of een ander doel op de werkvloer. Voor werkgevers is dit belangrijk, omdat ze uitsluitend gemotiveerde mensen in dienst willen nemen. Er wordt daarom vaak in een vacature vermeld dat je ambitie moet hebben. Je moet daarom voor jezelf op een rijtje hebben wat je wilt, zodat je dit goed kunt overdragen op jouw toekomstige werkgever.

 

Met de competentie: Ambitie maak je keuzes voor de toekomst

De competentie: Ambitie houdt in dat je hard moet werken om jouw doelen waar te maken. Hiervoor moet je de juiste beslissingen maken, waardoor je het juiste pad blijft bewandelen. Echter weet lang niet iedereen waar deze ambities liggen. De competentie is daarom ook niet eenvoudig om te ontwikkelen. De juiste keuzes maken vergt veel denkwerk en er kan veel tijd overheen gaan. Je kunt jezelf er wel op trainen, zodat je goed voorbereid bent voordat je daadwerkelijk gaat solliciteren. Hierbij draait het er voornamelijk om dat je leert wat jouw ambities zijn, zodat je ook gerichter kunt solliciteren.

 

Maak het voor jezelf overzichtelijk

Om de competentie: Ambitie te ontwikkelen, kun je ervoor kiezen om een mindmap te maken. Door jezelf in het midden te plaatsen en zoveel mogelijk dingen er omheen te plaatsen die volgens jou met ambitie te maken hebben, kun je voor jezelf overzichtelijk maken wat jouw ideeën zijn. Als je hier extra informatie bij nodig hebt, kun je deze ook toevoegen op de mindmap. Uiteindelijk krijg je meer inzichten in het woord ambitie en welke ambities je waarschijnlijk zelf al hebt maar nog niet duidelijk had voor jezelf.


Feedback geeft jou nieuwe inzichten

Daarnaast kun je om feedback vragen van mensen in jouw omgeving om de competentie: Ambitie te gaan beheersen. Jouw dagelijkse taken en hoe jij deze uitvoert, kunnen namelijk ook nieuwe inzichten geven. Mensen om jou heen kunnen zo met jou meedenken over jouw ambities en of een bepaalde functie wel of niet bij jou past. Ook kunnen ze een goed hulpmiddel zijn bij het maken van jouw mindmap. Je moet uiteindelijk wel zelf de keuze kunnen maken. Anderen hoeven immers jouw taken niet uit te gaan voeren in het werkveld.

 

Realistisch denken is een belangrijke eigenschap

Ook is prioriteiten stellen belangrijk. Jouw ideeën en mogelijke keuzes moeten voor op komen te staan. Er zijn altijd leukere of interessantere dingen te vinden om te doen, maar uiteindelijk zal er wel een keuze moeten liggen. Concentreer jezelf hierop, maar blijf ook dicht bij jezelf. Jezelf anders voor gaan doen omdat een beroep dan beter bij jou zou passen. Hier heb je in de toekomst niets aan. Of de keuze realistisch is, speelt hierbij ook mee als factor. Ieder bezwaar die eruit komt, kun je weerleggen met een oplossing. Kun je geen oplossing bedenken, dan is het beroep of de ambitie niet voor jou weggelegd.

 

Met jouw plan van aanpak maak je indruk

Als laatste is het bij de competentie: Ambitie van belang dat je een plan van aanpak gereed hebt. Je kunt geen actie ondernemen zonder te weten wat er nodig is om een doel te behalen. Vaak heb je hier onderdelen van jouw persoonlijke ontwikkeling voor nodig, welke niet eenvoudig zijn om waar te maken. Als je dit plan wel hebt, kun je hier tijdens het assessment ook over praten. Hiermee laat je een goede indruk achter op jouw toekomstige werkgever, waardoor je de functie kunt bemachtigen.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Ambitie

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen