Your code here Competentie: Accuratesse
De competentie: Accuratesse is een van de competenties die jij tegen kunt komen in een vacature. Maar weet je wat het betekent? Voordat je daadwerkelijk op de functie solliciteert, is het verstandig om meer te weten over deze competentie en wat je nodig hebt om dit te bereiken. Op deze manier weet je namelijk precies hoe jij de competentie kunt aantonen tijdens het selectie assessment, zodat je de felbegeerde baan kunt bemachtigen en de juiste indruk achterlaat op jouw toekomstige werkgever.

 

De competentie: Accuratesse houdt in dat je streeft naar nauwkeurigheid en fouten zoveel mogelijk voorkomt. De taken binnen het bedrijf moeten bijvoorbeeld goed verlopen en daarnaast moet alles op de juiste manier uitgevoerd worden. Kwaliteit leveren is voor jou belangrijk en dit wil je daarom altijd nastreven. Om dit te kunnen bewerkstelligen, moet je niet alleen voor de volle 100 procent inzetten, maar zijn ook altijd uit op verbetering. Als jij hiertoe bereid bent, kun je de competentie voor jezelf ontwikkelen en heb je er veel profijt van in de toekomst.Bij de competentie: Accuratesse komen ook nog andere competenties kijken. Zo moet je over discipline beschikken. Je moet jezelf aan de regels houden en gaat er ook vanuit dat anderen dit doen. Daarnaast moet je kunnen anticiperen. Vooruitdenken, de problemen bekijken en voorkomen door alvast de juiste oplossingen te bedenken zijn hierbij belangrijk. Ook resultaatgericht werken is van belang. Je wilt immers een bepaald doel behalen, waarbij je ook nauwkeurig te werk moet gaan. Daarbij draag je ook de verantwoordelijkheid voor jezelf, waarbij je zo goed mogelijk wilt presteren en een positieve invloed hebt op jouw collega’s.

 

Er zijn ook verschillende valkuilen te vinden bij de competentie: Accuratesse. Denk hierbij aan het streven naar perfectionisme. Als je nauwkeurig te werk wilt gaan, wil je ook zo perfect mogelijk tot het eindresultaat komen. Daarnaast kun je, als je jezelf vasthoudt aan discipline, niet overgeven aan creativiteit en durf je vaak geen stappen te ondernemen. Je bent door jouw discipline bang dat iets fout gaat en wilt daarnaast dat anderen ook bepaalde taken op dezelfde manier uitvoeren. Hierdoor kun je een slechte samenwerking krijgen met jouw collega’s.

 

Het is daarom belangrijk dat je op de juiste manier aan de slag gaat met de competentie: Accuratesse. Houd bijvoorbeeld een lijstje bij met alle taken die uitgevoerd moeten worden. Daarbij kun je een tijd opschrijven die jij eraan bezig wilt zijn, waardoor er een planning uit komt. Deze planning moet wel realistisch zijn. Je hebt geen eeuwigheid de tijd en daarnaast zitten er ook niet onbeperkt uren in een dag. Je moet de tijd die je hebt op de juiste manier kunnen verdelen. Hierbij creëer je ook genoeg rust voor jezelf. Doe je dit niet, kan het slechte kwaliteit opleveren en kun je jezelf moeilijk concentreren op wat echt belangrijk is. Vraag daarbij ook altijd feedback aan anderen. Zo kun je extra fouten voorkomen en weet je of je jouw taak uitgevoerd krijgt.

 

Als je bovenstaande punten aanpakt, kun je de competentie: Accuratesse aantonen tijdens jouw sollicitatie. Zo kun je voorbeelden noemen uit het werkveld waarmee je aan kunt tonen dat je nauwkeurig te werk gaat en je daarbij ook creatief kunt denken. Niet altijd is het even gemakkelijk om deze voorbeelden te vinden, zeker als je nog geen werkervaring hebt. Zorg er dan voor dat je voorbeelden uit jouw privéleven of opleiding hebt, zodat je deze uit kunt leggen aan jouw toekomstige werkgever. Je zult merken dat je op deze manier meer kans maakt op de baan.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Accuratesse

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen