Your code hereCompetentie: Aanpassingsvermogen
De competentie: Aanpassingsvermogen wordt vaak gevraagd binnen het werkveld. Aanpassen aan de situatie en het bedrijf zijn immers belangrijk om alles soepel te laten verlopen. De juiste reacties zijn belangrijk om veranderingen door te kunnen voeren en je moet je daarom ook altijd aan kunnen passen aan deze veranderingen. Werkgevers hechten daarom veel waarde aan deze competentie tijdens de sollicitatieprocedure, zodat ze ervan verzekerd zijn dat de juiste werknemers in het team komen.

 

De competentie: Aanpassingsvermogen helpt jou bij veranderingen

Om de competentie: Aanpassingsvermogen te kunnen beheersen, moet je aan een aantal normen voldoen:
  • Je moet jezelf kunnen aanpassen aan een andere leefwereld.
  • De veranderingen brengen andere plichten met zich mee, waar jij je op aan moet passen.
  • Jouw takenpakket zal veranderen, waardoor je nieuwe dingen moet gaan aanpakken.

 

Creativiteit van belang bij het veranderen van bestaande procedures

Het is belangrijk dat je snel kunt schakelen. Een andere leefwereld kan in eerste instantie onwennig aanvoelen. Je moet echter snel aanpassen om de nieuwe taken en plichten op je te kunnen nemen. Je moet daarom ook altijd goed blijven presteren als er een onverwachte verandering op jouw pad komt. Dit kan per situatie zijn, maar ook op de werkvloer zelf. Daarnaast moet je in staat zijn om aan de hand van de competentie: Aanpassingsvermogen nieuwe manieren te verzinnen om jouw taken uit te kunnen voeren. Creativiteit is hierbij ook een vereiste. Je wilt de bestaande procedure immers ook kunnen verbeteren. 

Verschillende functies behoeven aanpassing aan de situatie

De competentie: Aanpassingsvermogen is te ontwikkelen. Hier gaat echter wel wat tijd overheen, omdat je het niet altijd al in je hebt zitten om jezelf zover door te ontwikkelen. Voor pioniers en strategen is het een eenvoudige klus, doordat hier vaak al veel aanpassingsvermogen wordt gevraagd. Echter zijn er ook andere functies waarbij het verstandig is om deze competentie te beheersen. Denk bijvoorbeeld aan de zorg, een begrafenisondernemer of adviseur. Deze moeten zich tevens goed in kunnen leven in de persoon die tegenover hen staat. Ondersteuning bieden is belangrijk.

 

Motiveer en leef je in bij personen op de werkvloer

Uiteraard kun je de competentie: Aanpassingsvermogen niet ontwikkelen als je andere competenties niet beheerst. Samenwerking is hier een van. Je moet jouw team en medewerkers kunnen activeren om mee te gaan in de veranderingen. Daarnaast is medeleven een goede om te hebben. Je moet respect kunnen tonen voor andermans plannen en daarbij ook open staan voor de veranderingen die deze met zich mee kunnen brengen. Begin daarom ook snel met schakelen, zodat geen taak blijft liggen en je jezelf snel op jouw gemak kunt voelen op jouw nieuwe werkplek.

 

Verschillende onderdelen van het assessment

Toon de competentie: Aanpassingsvermogen aan tijdens het assessment om meer indruk te maken op jouw assessoren en toekomstige werkgever. Dit kun je doen in verschillende onderdelen van het assessment. Zo heb je het interview, waar je voorbeelden kunt noemen van situaties waarin jij je moest kunnen aanpassen. Daarnaast heb je het rollenspel waarbij er altijd onverwachte situaties op kunnen treden. Jouw tegenspeler zal jou namelijk op de kast proberen te jagen. Snel schakelen en op de situatie inspelen zijn daarom van belang om dit onderdeel van het assessment te kunnen halen.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Aanpassingsvermogen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen