Your code here Geometrie oefenen | geometrie uitleg + gratis oefeningen en tips!
17 september 2016 

Geometrie oefenen

Geometrie oefenen

Geometrie oefenen, heb je er wel eens aan gedacht? Vaak heb je er geen reden voor om dit te gaan doen, of geometrie (wiskunde en dan met name meetkunde) moet je hobby zijn. Als je echter binnenkort een assessment moet maken, is het van belang dat je alle onderdelen ervan goed beheerst. Je wil namelijk zo hoog mogelijk scoren en je van de beste kant laten zien. Daarom doe je er goed aan om de geometrie te oefenen en alvast in kaart te brengen voor jezelf welke onderdelen je goed beheerst en waar je nog de nodige aandacht aan mag besteden. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Geometrie uitleg

Het is bij geometrie van belang dat je hoeken kunt berekenen. Als je er even voor gaat zitten dan zullen er steeds meer onderdelen in je herinnering terugkeren. Vroeger op school heb je het immers ook gehad, maar wat weet je nog wel? Is er ook meer kennis nodig? Geometrie oefenen is altijd zinvol! Misschien ken je de stelling van Pythagoras of de parallellogrammen nog wel van vroeger. Deze onderdelen kunnen hier ook aan bod komen. Even de kennis opfrissen is alleen maar aan te raden, want zo kun jij de geometrie test beter maken! Cirkels, driehoeken, symmetrie en verschillende soorten hoeken, het zijn vaste onderdelen van het onderdeel geometrie. Weet je het allemaal nog? Ook dan is oefenen nog steeds belangrijk, je kunt dan namelijk op de tijd letten die je nodig hebt voor een bepaalde opgave en deze proberen te verbeteren.

Geometrie tips

  • Formules leren is belangrijk. Deze kennis heb je nodig om vraagstukken op te lossen. Als je een formule niet weet, dan kan een vraag ook niet op worden gelost. Schrijf formules op en leer ze toe te passen tijdens het oefenen. Soms mag je tijdens een test een kladpapiertje er bij houden en dan kun je hier de formules voor jezelf opschrijven.
  • Terug naar de basis en van het begin af aan alles even oefenen. Je zult ervaren dat de informatie in dat geval beter blijft hangen. Oefenen, herhalen, oefenen, herhalen. het zal je resultaten tijdens de test ten goede komen.
  • Hetgeen je niet snapt opzoeken. Het is beter dat je de basis goed beheerst en daarom tijd investeert in het onthouden en begrijpen van de basisregels. 
  • Uitleg vragen aan anderen. Het kan zijn dat je de uitleg niet begrijpt. Vraag dan anderen om hulp, ook kun je online video’s bekijken om zo de uitleg beter onder de knie te krijgen om vervolgens door te gaan met oefenen.
  • Oefenen onder tijdsdruk Sommige testen moeten binnen een bepaalde tijd worden gemaakt en deze kun jij ook krijgen. Je leert hierdoor hoe het is om te presteren onder druk. 
  • Een houvast hebben is prettig. Je kunt niet alles in een dag leren, daarom is een goede planning het beste wat je kunt maken. Houd je dan ook vast aan de planning en verdeel de momenten om te oefenen. 

Nog meer geometrie oefenen

Wil je nog meer geometrie oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen