Your code here TMA Methode Assessment?|Scherp Je Capaciteiten Aan!
Steeds vaker wordt jou gevraagd of je een assessment af wilt leggen als onderdeel van een sollicitatieprocedure. Werkgevers willen namelijk weten of je niet alleen kunt vertellen waar jouw sterke en minder sterke punten liggen, maar dat je het ook aan kunt tonen. Werkgevers kunnen dit doen aan de hand van het TMA Methode assessment. Dit assessment is voornamelijk bedoeld om de kwaliteiten van potentiële werkgevers in kaart te brengen, zodat er gerichter gekeken kan worden naar een aansluiting bij de functie waarop gesolliciteerd is. Als je te horen hebt gekregen dat je het assessment af moet leggen kun je beginnen met het treffen van de voorbereidingen. 

 

TMA

 

Het TMA Methode assessment brengt niet alleen de sterke punten in kaart, maar geeft ook aan waar verbeteringen liggen. Hierdoor heb je een goed beeld van jouw eigen kennen en kunnen en kan een werkgever bekijken of je bij de functie past waarnaar je gesolliciteerd hebt. Dit geeft ook mogelijkheden om eventueel uit te kijken naar een andere functie wanneer blijkt dat je niet bent aangenomen op basis van de eindresultaten. Het geeft je immers ook meer zelfkennis, welke je in kunt zetten tijdens de rest van jouw loopbaan. Uiteindelijk is het doel om zowel de capaciteiten als de competenties, motivatie en ambities helder te hebben, waardoor beide partijen weten waar naartoe gewerkt kan worden. 

 

Als het TMA Methode assessment wordt ingezet tijdens een sollicitatieprocedure dan gaat het voornamelijk om de aansluiting op een functie. Echter kan het assessment ook worden ingezet voor de ontwikkeling van huidige medewerkers. In de loop der jaren kan het immers voor komen dat werknemers zich goed hebben ontwikkeld, waardoor er nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan en er eventueel verschuivingen plaats kunnen vinden op de werkvloer. De groeipotentie wordt hiermee in kaart gebracht, waardoor de sfeer en de kwaliteit op de werkvloer ook aanzienlijk kan verbeteren. Het team kan op deze manier beter functioneren, doordat werknemers op een betere plek zitten en deze elkaar aan kunnen vullen gedurende de dag. 

 

Als je jezelf gaat voorbereiden op het TMA Methode assessment, moet je ook weten welke onderdelen er precies voor komen. Een deel is de capaciteitentest. Het is namelijk van belang dat je verschillende vaardigheden bezit om de functie te kunnen vervullen, waaronder logisch nadenken en informatie verwerken. Hiervoor worden cijfer- en figuurreeksen en taalkundige vraagstukken ingezet. Niet alleen moet je logica’s zien te ontdekken in de verschillende reeksen, ook moet jouw woordenschat op een goed niveau zijn en moet je verbanden kunnen leggen wanneer nodig. Jouw algemene kennis speelt hierbij een grote rol. Wanneer deze onderdelen zijn getest kan er ook nog gekeken worden naar jouw rekenvaardigheid. Daarom komt er een aparte toets voor jouw cijfermatig inzicht. 

 

Hoewel vaak de vaardigheden het belangrijkste zijn en de capaciteitentest zwaar meeweegt als het gaat om een sollicitatieprocedure is het ook belangrijk dat je over de juiste motivatie beschikt. Daarom volgen er vaak enkele interviews en praktijksimulaties om nog meer over jou te weten te komen en jouw competenties aangetoond te krijgen. Uiteindelijk kan er hiermee ook gecontroleerd worden of jij goed werk aflevert, waarbij alles gecontroleerd wordt. Bereid je daarom altijd goed voor en wacht niet tot het laatste moment. Je gaat merken dat je gewend raakt aan de vraagstellingen en hierdoor ook sneller kunt beantwoorden. Zo weet je zeker dat je een streepje voor hebt op de andere sollicitanten en de baan sneller kunt bemachtigen. 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in TMA Methode assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen