Your code hereThalento Assessment?|Een Goede Voorbereiding Is De Halve Baan!
Het maakt niet uit welke carrière je voor jezelf hebt uitgestippeld, je krijgt vroeg of laat te maken met een assessment. Hiermee wordt namelijk gekeken wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Deze zijn niet alleen belangrijk tijdens jouw loopbaan, maar ook voor jouw sollicitatie. Een werkgever wil immers te allen tijde weten of iemand bij een bepaalde functie past of dat er toch besloten wordt om niet met een sollicitant door te gaan. Uiteindelijk zijn het de resultaten die tellen en ook een beter beeld van jou kunnen scheppen. Wanneer jij een assessment moet doen tijdens jouw loopbaan is het van belang dat je zoveel mogelijk gaat oefenen en voorbereiden, zodat je er het beste uit kunt halen en jouw concurrentie achter je kunt laten. 

Inhoudsopgave


Thalento


Op de juiste plek met het Thalento assessment

Met het Thalento assessment staan kwaliteiten en vaardigheden centraal. Niet alleen bij toekomstige, maar ook bij huidige werknemers. Het is namelijk van belang dat een bedrijf steeds meer ontwikkelt, waar de werknemers een groot deel van uit maken. Zonder werknemers is er immers geen werkend bedrijf. De uitdaging ligt daarom bij het plaatsen van de medewerkers. Hoe beter een functie bij de medewerkers past, hoe beter alles functioneert. Het assessment gaat daarom al vanaf de sollicitatieprocedure een belangrijke rol spelen. Alleen de beste kandidaten worden op basis van kwaliteiten en vaardigheden, welke een goede overlap hebben met de functie waarvoor gesolliciteerd wordt. 

 


Als ontwikkelassessment inzetbaar

Echter kan het Thalento assessment ook helpen bij de verdere ontwikkeling van medewerkers. Omdat alles al in kaart is gebracht tijdens de sollicitatie kunnen de resultaten leiden tot een goede vergelijking nadat de werknemers een tijd in dienst zijn. Zo kan ook gekeken worden of er verbeteringen zijn aangebracht bij de zwakke punten, waardoor er doorgroeimogelijkheden ontstaan. Met de juiste verbetering kan er immers voor gezorgd worden dat ook een promotie niet onmogelijk is. Een werkgever kan aan de hand van de resultaten van een ontwikkelassessment ook zien hoe het team ingedeeld moet worden om meer resultaten te boeken. Werknemers kunnen elkaar aanvullen binnen een bedrijf. 

 


Abstract en logisch redeneren belangrijk

Voordat je aan het Thalento assessment begint, moet je goed weten welke onderdelen jou te wachten staan. Er zijn een aantal onderdelen die door vrijwel iedere werkgever worden getoetst, omdat deze belangrijk zijn voor bepaalde functies. Echter zijn er ook onderdelen die minder zwaar wegen. Het is echter nooit verkeerd om alle onderdelen geoefend te hebben, doordat je zo beter weet wat jou te wachten staat en de vraagstukken leert herkennen. Denk hierbij aan abstract en logisch redeneren. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van figuur- en cijferreeksen. Beide reeksen moet je oplossen door de logica erin te ontdekken. Zo kun je het ontbrekende cijfer of figuur invullen, waarmee je de vaardigheden op de juiste manier aan kunt tonen. 

 


Toon jouw cijfermatig inzicht en verbaal redeneren

Ook numeriek redeneren komt voor in het Thalento assessment. Hierbij gaat het om jouw cijfermatig inzicht, wat niet alleen bij de cijferreeksen voor komt, maar bijvoorbeeld ook bij tabellen en diagrammen. Je moet hierbij informatie kunnen te verwerken vanuit deze tabellen en diagrammen, waarbij je nieuwe informatie vindt aan de hand van cijfers. Als laatste is ook verbaal redeneren een voorbeeld wat bij de toets terugkomt. Met dit onderdeel krijg je een tekst te lezen, waarover vragen beantwoord moeten worden. De teksten komen voornamelijk in de vorm van stellingen, waarbij begrijpend lezen een belangrijk onderdeel is. 

 


Een goede voorbereiding helpt jou op weg

Waarvoor het Thalento assessment ook wordt ingezet, je moet je altijd goed voorbereiden. Zodra je weet dat je uitgenodigd wordt voor het assessment begint de voorbereiding. Je leest jezelf goed in, gaat aan de slag met de theorie van alle onderdelen en maakt de bijbehorende vraagstukken. Het is daarbij ook van belang dat je blijft herhalen. Dit kan helpen om de vraagstukken te gaan herkennen en de vragen sneller te beantwoorden. Uiteindelijk zul je deze snelheid nodig hebben om niet onder tijdsdruk te bezwijken. Je ontwikkelt meer zelfkennis, weet waar jouw sterke en zwakke punten liggen en kunt dit op de juiste manier doorvoeren tijdens jouw loopbaan. Je hebt dus alleen maar positieve gevolgen van het assessment, ongeacht het eindresultaat.

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Thalento assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen