Your code here Assessment Maken Van TalentQ|Bereid Je Optimaal Voor!
Werknemers moeten steeds vaker een assessment afleggen. Niet alleen gebeurt dit wanneer men al langer in dienst is, ook tijdens een sollicitatieprocedure wordt hiermee al het kaf van het koren gescheiden. Het is immers de bedoeling dat alleen de beste sollicitanten overblijven en dat er ook doorgroeimogelijkheden kunnen zijn voor iedere werknemer. Een assessment brengt daarom alle kwaliteiten en minder sterke punten in beeld, zodat een werkgever en de werknemer houvast hebben voor in de toekomst. Het is daarom belangrijk dat je je goed voorbereidt, zodat je een hoge score kunt behalen. 

Inhoudsopgave


TalentQ


TalentQ assessment geeft jou een functie die bij je past

Het TalentQ assessment brengt sterke en zwakke punten in beeld. Iedere werknemer wordt getest op kwaliteiten en vaardigheden, zodat gekeken kan worden of iemand op de juiste plaats zit. Iemand kan immers aangenomen worden op basis van een motivatiebrief en CV, maar dan kan er later blijken dat iemand toch niet geschikt is. Om ervoor te zorgen dat iemand ook plezier uit zijn werk kan halen, heeft de werkgever er baat bij om dit assessment af te laten nemen. Op basis van resultaten wordt een goede match gemaakt en liggen de doorgroeimogelijkheden voor het oprapen. Uiteindelijk kunnen de verbeterpunten ook daadwerkelijk verbeteren, waardoor iemand wellicht beter presteert dan in eerste instantie aangegeven is. 

 


Vaardigheden getoetst aan de hand van vraagstukken

Het TalentQ assessment bestaat uit verschillende onderdelen. Een daarvan is Elements. Dit is in feite de capaciteitentest, waarmee jouw vaardigheden in kaart worden gebracht. Denk hierbij aan logisch, verbaal en numeriek redeneren. Verbaal redeneren wordt getoetst op basis van een tekst. Deze tekst moet je goed doorlezen, omdat er naderhand een aantal stellingen worden gegeven. Deze stellingen moet je beantwoorden op basis van de informatie die je uit deze tekst hebt gehaald. Bij numeriek redeneren draait het om cijfers. Deze cijfers moeten uiteindelijk een conclusie vormen. Logisch redeneren zorgt ervoor dat er gekeken kan worden of jij de logica achter gegevens kunt vinden, waardoor een probleem opgelost wordt. Al deze onderdelen zijn van belang voor veel werkgevers, omdat er dagelijks geredeneerd moet worden. 

 


Jouw kwaliteiten samengevoegd in meerdere onderdelen

Het tweede onderdeel van het TalentQ assessment is Aspects. Ook hier komen verbaal en numeriek redeneren weer voorbij. Beide komen sterk overeen met het voorgaande onderdeel, maar dan uitgebreid met nieuwe vraagstukken. Vaak gaat het hier dieper in op de functie waar jij naar gesolliciteerd bent of belangrijke onderdelen van het werkveld waarin je je bevindt. Hierdoor hebben zowel jijzelf als jouw (potentiële) werkgever een beter beeld van deze vaardigheden en kan er op voortgeborduurd worden tijdens jouw loopbaan. Een ander deel van Aspects heeft te maken met checking. Hier draait het om nauwkeurigheid en nakijkgedrag. Je moet jouw werkzaamheden immers niet afraffelen, maar op een gedegen manier te werk gaan om goede resultaten te behalen. Aansluitend volgt nog het onderdeel Situational Judgement Test. Je leest over een bepaalde situatie op de werkvloer en moet hier een gepaste oplossing bij vinden. Dit voegt alle vaardigheden en competenties samen en geeft een totaalbeeld. 

 


Altijd een stap voor

Het TalentQ assessment kun je eenvoudig halen als je jezelf goed voorbereidt. Hiervoor zijn veel verschillende oefeningen te vinden, waardoor je gewend raakt aan de vraagstukken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je beter weet waar jouw sterke en zwakke punten liggen, maar ook dat er meer snelheid komt in het beantwoorden van de vragen en je jouw minder goede kanten kunt oefenen om toch een betere score te behalen. Dit zorgt ervoor dat je altijd een stap voor bent op jouw concurrenten en de baan sneller bij jou terecht komt. Ook komt het van pas wanneer er kans is op een promotie naar aanleiding van het assessment. Je hebt hierdoor een stabielere basis, wat kan leiden tot grote ontwikkelingen in jouw verdere loopbaan.

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in TalentQ assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen