Your code here Oefen Met Right Management Assessment|Voorbereid Het Assessment in!
Bij ieder bedrijf zijn medewerkers nodig die weten hoe ze met bepaalde vraagstukken om moeten gaan. Het is daarom van belang dat alleen de beste werknemers aangenomen worden en dat deze zich ook binnen het bedrijf blijven ontwikkelen. Hier komt het Right Management assessment om de hoek kijken. Niet alleen kan dit de basis zijn voor een sollicitatieprocedure, ook kan er gekeken worden of er meer uit de werknemers gehaald kan worden om de teams te verbeteren. Voor zowel de werkgever als de werknemer kan het assessment bijdragen aan een betere werksfeer. Je hoeft er daarom ook niet vreemd van op te kijken als jou gevraagd wordt om het assessment af te leggen. 

Inhoudsopgave


Right management


Het Right Management assessment voor individuen en teams

Het Right Management assessment brengt jouw vaardigheden en kwaliteiten in beeld. Niet alleen ontstaat er een beter beeld van jouw sterke punten, ook de verbeterpunten worden duidelijk op papier gezet. Zo weten beide partijen waarmee gewerkt kan worden, wat een basis kan zijn voor eventuele doorgroeimogelijkheden. Het assessment draait hierbij niet alleen om een individu en of deze op de juiste plek zit. Ook kan er gekeken worden of op teamniveau alles naar behoren werkt. Het zou immers kunnen zijn dat enkele medewerkers niet bij de juiste functie terecht is gekomen, waardoor het team niet functioneert zoals het zou moeten. Aan de hand van de resultaten wordt gekeken welke verschuivingen er plaats moeten vinden om toch het beste resultaat te bereiken. 

 


De geschikte functie voor iedere werknemer

Het Right Management assessment houdt zich bezig met outplacement. Dit zijn alle activiteiten die aan kunnen tonen of een individu naar de juiste functie heeft gesolliciteerd. Ook kan naar aanleiding van deze resultaten gekeken worden wat een geschikte functie zou kunnen zijn. Dit gebeurt aan de hand van jouw capaciteiten. Capaciteiten zorgen er immers voor dat werkzaamheden naar behoren worden uitgevoerd en dat de functie op jou aan kan sluiten. Dit geeft werkgevers de kans om de geschikte kandidaat te vinden voor de functie, waarbij men ook zeker weet dat de werknemer de werkzaamheden uit kan voeren en hier niet continu steun bij nodig heeft. Zelfstandigheid is immers ook een pre. 

 


Meer zelfkennis voor jouw carrière

Als loopbaanassessment zorgt het Right Management assessment ervoor dat jouw gehele loopbaan uitgestippeld kan worden. Tenminste, als je open staat voor suggesties op basis van jouw kwaliteiten. Het kan namelijk zo zijn dat je er gedurende jouw carrière achter komt dat je niet op de juiste plaats zit. Je weet echter niet goed waar je dan op moet letten, omdat je gewend bent aan de huidige omgeving. Met het assessment wordt gekeken of je een complete verandering aan moet brengen of dat een andere functie binnen het bedrijf al een wereld van verschil kan maken. Aan de hand van verschillende vraagstukken wordt zo gekeken welke doorgroeimogelijkheden er zijn en welke andere carrières er bij jou zouden passen. Zo krijg je meer zelfkennis, wat in de toekomst van pas kan komen. 

 


Ook voor leidinggevenden beschikbaar

Hoewel er voornamelijk gekeken is naar werknemers binnen een bedrijf, is het Right Management assessment er ook voor bazen en managers. Leiderschap behoeft bepaalde kwaliteiten, welke goed onder de loep gelegd kunnen worden met dit assessment. De sterke en minder sterke punten zorgen er hierbij voor dat managers een goede basis hebben voor zelfontwikkeling. Dit kan leiden tot een beter leiderschap, waardoor er ook een betere sfeer op de werkvloer ontstaat. Een goede leidinggevende is immers niet alleen in staat om alles in goede banen te leiden, maar ook om te luisteren en te communiceren met alle werknemers. Of jij deze kwaliteiten bezit, blijkt uit de resultaten van het assessment. Zo wordt alles geoptimaliseerd en kan er voor iedereen een betere werkomgeving gecreëerd worden. 

 


Het Ranger Human Capital Assessment helpt jou op weg

Met een assessment worden jouw vaardigheden en competenties op de proef gesteld. Dit is voor zowel jouzelf als voor jouw potentiële werkgever van belang om ervoor te zorgen dat je op de juiste plaats komt. Een functie kan immers goed klinken en lijken alsof deze bij jou past, maar in de praktijk kan dit soms anders lijken. Aan de hand van het Ranger Human Capital Assessment kan worden gekeken of er op basis van jouw sterke en minder sterke punten genoeg potentie inzit om je aan te nemen of je door te laten groeien binnen het bedrijf. De kans is daarom groot dat je met dit assessment te maken krijgt. 

 


Betere werkprestaties met het Ranger Human Capital Assessment

Zowel de werkgever als jijzelf zijn gebaat bij de resultaten van het Ranger Human Capital Assessment. Zelf krijg je meer kennis over jouw sterke en zwakke punten, waardoor je jezelf kunt verbeteren en de mogelijkheden kunt vergroten. Jouw werkgever kan op basis van deze resultaten zien of een functie bij je past of dat er gekeken moet worden naar een andere functie binnen het bedrijf. Niet alleen kan dit grote gevolgen hebben voor de werksfeer en de gedane taken, ook kan een team hier sterker van worden. Iedere werknemer vult immers de ander aan op basis van kwaliteiten, wat voor meer goed afgeleverd werk kan zorgen en daarbij ook extra mogelijkheden biedt voor het bedrijf zelf. Als jouw kwaliteiten overlap hebben met de functie zit je al helemaal gebakken. De kans is dan namelijk groot dat je tijdens de sollicitatieprocedure de geschikte kandidaat bent. 

 


Jezelf ontwikkelen voor doorgroeimogelijkheden

Het Ranger Human Capital Assessment wordt in veel verschillende sectoren ingezet. Denk hierbij aan industrie, handel en bouw. Hiervoor wordt het assessment altijd aangepast, zodat het beter bij de werkzaamheden aansluit en ertoe kan leiden dat je sneller op de juiste plaats zit. Dit is niet alleen tijdens de sollicitatie al van groot belang, maar ook in jouw verdere loopbaan. Iedereen kan zichzelf blijven ontwikkelen en dan is het van belang dat dit traject ook om de zoveel tijd getoetst kan worden op basis van een assessment. De vaardigheden en kwaliteiten veranderen, je ontwikkelt jezelf om hogerop te kunnen komen en je krijgt meer ervaringen die je in kunt zetten binnen andere functies. De resultaten kunnen hierdoor ook wezenlijk verschillen ten opzichte van het assessment dat je tijdens jouw sollicitatie hebt gemaakt. 

 


Twee verschillende assessments mogelijk

Hierdoor is het Ranger Human Capital Assessment ook in twee delen opgesplitst. Aan de ene kant heb je het selectieassessment en aan de andere kant het ontwikkelassessment. Het selectieassessment is bedoeld voor een sollicitatieprocedure, waarmee het kaf van het koren gescheiden wordt. Als je tijdens dit assessment de hoogste score behaalt, is de kans groot dat je de baan bemachtigd. Bij een ontwikkelassessment wordt voornamelijk gekeken hoe je bent gegroeid ten opzichte van toen je aangenomen bent. Huidige werknemers moeten eens in de zoveel tijd zo’n assessment afleggen, zodat de sterke en minder sterke kanten opnieuw in kaart kunnen worden gebracht. Hiermee wordt niet alleen een momentopname gemaakt, maar ook gekeken hoe het op de werkvloer anders ingedeeld kan worden. De mensen met groeipotentie kunnen tevens streven naar een promotie. 

 


De beste voorbereiding begint vandaag

De juiste voorbereiding is het halve werk. Begin daarom tijdig aan het oefenen van de verschillende onderdelen van het Ranger Human Capital Assessment, zodat je overal op voorbereid bent en de vraagstukken leert herkennen. Je gaat merken dat jouw zwakkere punten ook omgezet worden in iets goeds, waardoor je een betere score gaat behalen en ook echt vooruitgang ontdekt in jouw eigen kennen en kunnen. Uiteindelijk is dat waar het om draait en maakt de score van het assessment niet veel uit. Je moet zelfkennis ontwikkelen, waarna je verder kunt kijken naar een nieuwe baan en alles wat daar omheen hangt. 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Right Management assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen