Your code here Eelloo Assessment Oefenen?|Ga Voorbereid het Eelloo Assessment in!
Heb je jouw sollicitatiebrief en CV ingeleverd? Dan word je bij een eerste positieve beoordeling uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek kan spannend zijn, omdat het vaak een teken is dat men wel wat in jou ziet maar je jezelf wel nog moet bewijzen. Als het gesprek goed is verlopen en beide kanten zijn positief, dan zit het eerste deel er pas op. Je wordt dan namelijk uitgenodigd voor het Eelloo assessment, waar jouw vaardigheden en competenties onder de loep worden genomen. Deze moeten aansluiten bij de functie waarnaar je gesolliciteerd hebt, waardoor de werkgever hier een helder beeld van wil hebben. 

Inhoudsopgave


Eelloo


Het Eelloo assessment is een mix van meerdere aspecten

Het Eelloo assessment is speciaal gemaakt om de vaardigheden van potentiële en huidige werknemers in kaart te brengen. Zo kan gekeken worden of iemand bij de functie past, of dat er naar andere mogelijkheden gekeken moet worden. Hiermee kunnen werkgevers direct het kaf van het koren scheiden, zodat er zekerheid is dat iemand daadwerkelijk bij een functie past. Daarnaast heb je zelf alle handvatten om aan jouw ontwikkelpunten te kunnen werken, doordat je beter weet waar je toe in staat bent en waar de sterke en zwakke punten liggen. Het assessment bestaat daarom uit een mix van psychologie, data en wetenschappelijke modellen, waardoor er een helder beeld ontstaat van iedere kandidaat en er ook informatie op papier staat waar beide partijen iets aan hebben. 

 


Een betere aansluiting dankzij het assessment

Met het Eelloo assessment wordt gekeken wat jouw positieve en negatieve kanten zijn en welke functie hier het beste bij aansluit. Hiervoor worden veel verschillende onderdelen gebruikt. Een daarvan is analogieën. Dit zijn paren van woorden, die een onderling verband vormen. Een of twee woorden zijn weggelaten. Met jouw woordenschat en het vinden van het verband kun je uiteindelijk de ontbrekende woorden invullen. Hiermee wordt jouw verbale intelligentie getest. Dit wordt ook gedaan aan de hand van classificeren. Bij dit onderdeel krijg je een tekst te lezen, waarna je vragen moet beantwoorden. Begrijpend lezen is hierbij belangrijk en je moet er een goede concentratie voor hebben. 

 


Rekenen als lastig onderdeel op de toets

Er komen ook veel cijfers voorbij bij het Eelloo assessment. Dit kan aan de hand van diagrammen, waarbij je verbanden moet ontdekken en de conclusies moet kunnen trekken. Bij cijferreeksen gaat het meer om logisch redeneren, waarbij je de reeks af moet maken op basis van de gevonden logica die in de reeks verstopt zit. Uiteraard moet je ook goed kunnen rekenen. Jouw rekenvaardigheid wordt getoetst aan de hand van hoofdrekenen en verschillende sommen die in verhaalvorm of als losse som kunnen worden gesteld. Voor veel mensen is dit een lastig onderdeel, omdat het vaak onderschat wordt. Zorg er daarom voor dat je hier niet te licht over denkt, zodat je geen punten verliest en jouw score hiermee flink omhoog kunt halen. 

 


Abstract vermogen ook van belang

De laatste twee onderdelen van het Eelloo assessment zijn figuurreeksen en kubussen. Jouw abstract redeneren is van belang bij de reeksen. Je krijgt een aantal figuren te zien, waarbij het laatste figuur ontbreekt. Je moet naar ieder detail in de gegeven figuren kijken om te zien welke veranderingen er doorgevoerd worden en welke overeenkomsten er zijn. Op deze manier kun je het laatste figuur invullen. Bij kubussen krijg je ook een figuur te zien, welke je moet openvouwen, dichtvouwen, draaien of kantelen. De verschillende vlakken van de kubus of van de plattegrond moeten uiteindelijk tot het juiste antwoord leiden. Hiervoor is een groot ruimtelijk inzicht benodigd. Werkgevers maken daarom gretig gebruik van dit onderdeel, zodat de beste kandidaat voor de baan wordt geselecteerd. 

 


Ga goed voorbereid aan de slag

Zodra je te horen krijgt dat je het Eelloo assessment moet gaan maken is het van belang dat je zoveel mogelijk gaat oefenen. Het oefenen zorgt er namelijk voor dat je goed voorbereid aan de officiële toets begint, waardoor je ook meer zelfvertrouwen hebt. Hoe meer je jezelf voorbereid, hoe beter je de toets ingaat. Dit zorgt er niet alleen voor dat je jouw score positief kunt beïnvloeden, maar ook dat de kans op die felbegeerde baan een stuk hoger komt te liggen. 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Eelloo assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen