Your code hereDilemma Assessment Oefenen?|Begin Vandaag nog met Oefenen!
Bedrijven zitten vaak met verschillende dilemma’s. Een daarvan is het aannemen van een nieuwe werknemer. Want wie past er nou echt bij de functie? Er komen vaak een grote hoeveelheid sollicitatiebrieven en CV’s binnen, waardoor de keuze alleen maar lastiger gemaakt wordt. Tijdens een eerste sollicitatiegesprek wordt het vaak al duidelijker of iemand bij het bedrijf past of niet. Ook hier komt echter niet het doorslaggevende moment, doordat de vaardigheden en competenties nog niet zichtbaar zijn in de praktijk. Dilemma assessments zorgt er echter voor dat dit wel gebeurt, waardoor de beste match voor een functie gevonden kan worden. 

Inhoudsopgave


Dilemma assessments


Dilemma assessments beantwoord alle vragen

Met Dilemma assessments worden alle vaardigheden en competenties van potentiële werkgevers in kaart gebracht. Dit is zowel voor de werkgever als de sollicitant van belang. De werkgever heeft zo een beter beeld van de persoon in kwestie en zijn kennen en kunnen, terwijl de sollicitant weet waar nog aan gewerkt moet worden. Zo kan er een goede analyse gemaakt worden op basis van de resultaten en is er een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Er wordt daarom gebruik gemaakt van een grote hoeveelheid onderdelen, zodat er een totaalbeeld ontstaat en er op basis hiervan een goede beslissing gemaakt kan worden. 

 


Jouw persoonlijkheid in combinatie met het bedrijf

Een van de onderdelen die voorbijkomt bij Dilemma assessments is het diepte-interview. Dit interview gaat niet alleen over werkervaringen, maar ook om het privéleven en de motivatie. Zo ontstaat er niet alleen een beeld van jouw capaciteiten, maar ook van jou als persoon zelf. Jouw persoonlijkheid is namelijk ook belangrijk voor een bedrijf, omdat deze ook bij de rest van het team moet passen. Ook de manier van antwoorden wordt meegegeven in het eindoordeel van dit onderdeel. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren al hebt gekeken welke vragen je tegen zou kunnen komen, zodat je voor jezelf al een aantal antwoorden geformuleerd hebt. 

 


Vaardigheden en competenties in de praktijk

Daarnaast is een rollenspel een vast onderdeel van Dilemma assessments. Voor veel functies moet er namelijk gekeken worden hoe je functioneert in een bepaalde situatie. Jouw inlevingsvermogen wordt op de proef gesteld. Je kunt veel verschillende situaties tegenkomen. Bedenk daarom tijdens het voorbereiden al enkele situaties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Houd er daarbij ook rekening mee dat de tegenspeler vaak een ervaren acteur is, waardoor het niet eenvoudig wordt gemaakt. Je zult daarom veel zelfbeheersing moeten hebben en jouw vaardigheden en competenties in de strijd moeten gooien om tot een goede oplossing te komen en de situatie naar eigen hand moet zetten. 

 


De capaciteitentest als uiteindelijk onderdeel

Er zijn ook verschillende competentieopdrachten verbonden aan het Dilemma assessments. De competenties die jij moet bezitten staan vermeld in de vacature, waardoor je voor jezelf al na kunt gaan of je deze bezit en hoe je dit onderdeel kunt volbrengen. Welke opdracht je krijgt, is afhankelijk van de functie waarnaar je gesolliciteerd hebt. Als laatste komen er ook capaciteitentesten voorbij. Hiermee worden jouw vaardigheden op verschillende vlakken getoetst. Aan de hand van deze resultaten komen jouw sterke en zwakke punten op papier te staan, waardoor er direct gekeken kan worden naar doorgroeimogelijkheden en een goede overlap met de functie. Mocht je de baan dan uiteindelijk niet krijgen, dan kun je aan de hand van deze uitslag op zoek gaan naar een functie die beter bij jouw vaardigheden past. 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Dilemma assessments

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen