Your code here Cut-e Assessment Oefenen?|Vergroot je kans op Succes!
Als je solliciteert, heeft jouw potentiële werkgever al een eerste indruk van jou. Dit is echter een globaal beeld, doordat jij jouw eigen verhaal opschrijft en relevante werkervaring toont door middel van jouw CV. Een werkgever wil echter meer van jou weten, waardoor er niet alleen een sollicitatiegesprek plaatsvindt, maar ook een assessment wanneer dit gesprek goed gaat. Een voorbeeld van zo’n assessment is het Cut-E assessment. Hiermee worden jouw vaardigheden en competenties in kaart gebracht, zodat er een totaalbeeld bestaat van jou als potentiële werknemer en een betere keuze gemaakt kan worden. 

Inhoudsopgave


Cut-e


Het Cut-E assessment helpt werkgever en werknemer

Het Cut-E assessment is een capaciteitentest, die naar verschillende vaardigheden kijkt. De werkgever krijgt zo een beter beeld op basis van een analyse, waardoor er gekeken kan worden of je de juiste match bent voor de functie. Het assessment kan er dus voor zorgen dat je de baan krijgt, maar ook dat je afgewezen wordt op basis van jouw prestaties. In beide gevallen heb je zelf veel aan het maken van een assessment. Je hebt namelijk meer zelfkennis en weet waar jouw sterke en zwakke punten liggen. Jouw sterke punten kun je inzetten binnen het werkveld, terwijl je aan de slag gaat met het verbeteren van jouw zwakke punten. Hiermee toon je namelijk aan dat je potentie hebt, waardoor er meer mogelijkheden op jouw pad komen. Daarnaast helpt het jou om een passende functie te vinden op basis van de vaardigheden die je bezit. 

 


Meerdere testen komen voorbij

Er worden vier verschillende testen ingezet bij het Cut-E assessment. De eerste is verbaal redeneren. Als werknemer krijg je vaak te maken met teksten en documenten, waar een heleboel informatie in staat geschreven. Het is van belang dat je de relevante informatie hieruit weet te halen en op basis hiervan conclusies kunt trekken. Bij verbaal redeneren wordt daarom ook gebruik gemaakt van een tekst, waarna een aantal stellingen gegeven worden. De stellingen in combinatie met de teksten zorgen ervoor dat je de juiste conclusie weet te vinden. Je zult daarom goed begrijpend moeten lezen en een brede woordenschat moeten hebben. Alleen op deze manier kom je tot het goede antwoord en kun je op dit onderdeel een goede score behalen. 

 


Een goed inzicht in de cijfers

Een ander onderdeel van het Cut-E assessment is numeriek redeneren. Ook hier gaat het weer om informatie verzamelen op basis van de gegevens. Dit keer wordt gebruik gemaakt van cijfers, welke niet allemaal relevant zijn voor het goede antwoord. Zo kunnen er tabellen, diagrammen en grafieken voor komen. Een deel van deze cijfers heb je nodig om een berekening te maken en tot het goede antwoord te komen. Je zult daarom goed op moeten letten wat er van jou gevraagd wordt, zodat je je niet blind staart op de grote hoeveelheid cijfers. Als je dit goed kan, kun je een goede indruk achterlaten op jouw potentiële werkgever en is de kans groter dat je de baan toegewezen krijgt. 

 


Los de sommen op

Het Cut-E assessment richt zich ook op rekenvaardigheid. In tegenstelling tot numeriek redeneren zijn deze sommen recht toe recht aan en hoef je niet te interpreteren. Ook zijn verbanden leggen overbodig in dit onderdeel. Zo kan het zijn dat je het onderdeel hoofdrekenen tegenkomt. Dit is een onderdeel dat door veel mensen onderschat wordt. We hebben immers iedere dag te maken met een berekening, waardoor we er al snel makkelijk over gaan denken. Echter kan dit vies tegenvallen op het assessment en ga je onnodige fouten maken. Het is daarom verstandig om ook dit onderdeel van tevoren goed geoefend te hebben, zodat de rekenregels vers in je hoofd zitten. 

 


De oplossing voor iedere situatie

Het laatste onderdeel waar je mee te maken krijgt op het Cut-E assessment is een situational judgement test. Tijdens dit onderdeel krijg je een situatie voorgelegd en worden er een aantal oplossingen gegeven. Het is aan jou om de juiste oplossing hieruit te zoeken en goed te kunnen beargumenteren waarom je voor deze oplossing bent gegaan. Je moet immers altijd je hoofd koel houden op de werkvloer als er een situatie opspeelt. Een werkgever heeft daarom veel aan dit onderdeel, omdat zo gelijk gekeken kan worden hoe je in bepaalde situaties reageert en of je zelfs onder druk tot de juiste oplossing kunt komen. 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Cut-E assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen