Your code here Cubiks Assessment Oefenen?|Bereid je Optimaal Voor!
Hoeveel werkervaring je hebt, is nog altijd van belang voor een werkgever. Echter wordt het steeds belangrijker dat je kunt laten zien welke kennis je in huis hebt, waardoor je met meer te maken gaat krijgen dan een simpele sollicitatie. Een assessment is voor veel bedrijven namelijk ook een vast onderdeel van het sollicitatieproces. Zo kan bijvoorbeeld het Cubiks assessment ingezet worden om te bekijken wat jouw vaardigheden en competenties zijn, waardoor er een totaalbeeld ontstaat van jou als persoon en er niet alleen op basis van een brief en een CV een oordeel wordt geveld. Het is daarom verstandig om te weten wat jou te wachten staat, zodat je je goed kunt voorbereiden en de concurrentie achter je kunt laten. 

Inhoudsopgave


Cubiks


Met het Cubiks assessment functioneert het bedrijf naar behoren

Het Cubiks assessment wordt voor veel verschillende situaties ingezet. Er zijn daarom ook meerdere testen, die volledig gericht zijn op de functie waarnaar gesolliciteerd is. Zo kan er namelijk gekeken worden of iemand de juiste vaardigheden bezit om de werkzaamheden uit te kunnen voeren en het bedrijf te laten groeien. Daarnaast kan het assessment ingezet worden om huidige werknemers te testen op hun voortgang, zodat er eventuele doorgroeimogelijkheden besproken kunnen worden. Een werkgever heeft bij beide assessments een groot belang, omdat op deze manier het bedrijf altijd naar behoren functioneert. Ook heb je zelf veel aan het maken van een assessment, omdat je een beter beeld krijgt van jouw kennen en kunnen en dit gedurende jouw loopbaan in kunt gaan zetten en jezelf kunt blijven ontwikkelen. 

 


Logisch redeneren een belangrijk onderdeel

Het Cubiks assessment bestaat uit veel verschillende onderdelen, welke allemaal andere vaardigheden toetsen. Een daarvan is jouw verbaal redeneren. Jouw logica wordt getoetst, maar ook het begrijpend lezen. Je krijgt namelijk een tekst voorgeschoteld, waarna er enkele stellingen volgen die je moet kunnen oplossen. De juiste conclusie is alleen terug te vinden in de tekst. Je moet dus deels ook kunnen interpreteren. Voor deze test zijn twee verschillende niveaus te vinden. Een daarvan is intermediate, de andere is advanced. Zo wordt iedere werknemer uitgedaagd om boven niveau te presteren en kan er gekeken worden hoeveel iemand aankan. 

 


Vaak met cijfers bezig zijn voor informatie

Een ander onderdeel van het Cubiks assessment is numeriek redeneren. Ook hier moet je weer logisch na kunnen denken en de juiste informatie uit de gegevens kunnen halen. In plaats van ene lange tekst, krijg je nu een grote hoeveelheid cijfers te zien. Deze cijfers kunnen in tabellen, diagrammen of grafieken staan. Je zult deze daarom altijd goed moeten kunnen lezen voordat je aan de slag gaat met de vragen. Alleen dan kun je het goede antwoord geven. Jouw cijfermatig inzicht is voor veel werkgevers belangrijk, zeker wanneer je gedurende jouw werkzaamheden vaak te maken krijgt met cijfers en op basis hiervan problemen op moet kunnen lossen. 

 


Abstractie kunnen vertalen naar een antwoord

Abstract redeneren is ook voor veel beroepen belangrijk. Daarom wordt ook dit getest op het Cubiks assessment. Als werkgever word je gedurende de dag vaak geconfronteerd met nieuwe informatie, waarbij je zowel abstract als analytisch moet kunnen redeneren. Daarom kunnen hier veel verschillende vraagstukken voorbijkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan figuurreeksen. Als laatste is er ook de situational judgement test. Hiervoor krijg je een aantal situaties voorgelegd, waar jij de juiste oplossing bij moet bedenken. Zo kan een werkgever goed zien hoe je de situatie oplost en of je jouw hoofd koel kunt houden als je onder druk staat. 

 


De beste voorbereiding voor jouw toekomst

Voor alle onderdelen van het Cubiks assessment kun je jezelf voorbereiden. Er zijn veel verschillende oefeningen te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Door veel te oefenen ben je beter in staat om de vraagstukken te beantwoorden en kun je genoeg zelfvertrouwen opbouwen om goed het assessment in te gaan. Hierdoor ben je ook beter in staat om het zelfvertrouwen over te brengen op jouw assessoren, waardoor je een goede indruk achterlaat en de kans groter is dat je een positieve beoordeling krijgt. Uiteindelijk zul je veel baat hebben bij het maken van de oefeningen en het uiteindelijke assessment.

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Cubiks assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen