Your code hereCEB/Gartner Assessment Oefenen?|Ga Voorbereid het Assessment in!
Het CEB/Gartner assessment is een assessment dat op jouw pad kan komen wanneer je solliciteert. Het is namelijk bij veel bedrijven niet meer vanzelfsprekend om aangenomen te worden voor een functie op basis van jouw brief en CV. Werkgevers willen eerst een goed beeld hebben van jouw kennen en kunnen om tot een gedegen beslissing te komen. Je zult daarom in de praktijk aan het werk moeten gaan om jouw vaardigheden en competenties aan te kunnen tonen. Aan de hand van een aantal testen volgt een analyse van jouw sterke en zwakke punten, waardoor de beste match gemaakt wordt. 

Inhoudsopgave


CEB/gartner


Het CEB/Gartner assessment bepaalt de geschiktheid

Het CEB/Gartner assessment is er voor veel verschillende bedrijven. Daarnaast kun je, wanneer je zoekende bent naar een goede functie, gebruik maken van dit assessment om de mogelijkheden helder op een rijtje te hebben. Het assessment geeft immers een goed beeld van jouw vaardigheden, waardoor er ook een advies kan worden gegeven voor jouw loopbaan of om de doorgroeimogelijkheden voor jezelf duidelijk te maken. Een werkgever kan op deze manier niet alleen kijken of iemand geschikt is voor een bepaalde functie, maar ook of een werknemer nog altijd op de juiste plaats zit of dat er veranderingen binnen een team plaats moeten vinden om betere werkzaamheden te realiseren. Alle partijen zijn er daarom bij gebaat om het assessment af te leggen. 

 


De juiste conclusies aan de hand van informatie

Het CEB/Gartner assessment is een combinatie tussen psychologie en theorie, waar een capaciteitentest uit is gekomen die kan helpen bij het maken van de beste keuzes. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een aantal vaste onderdelen. Verbaal redeneren is hier een van. Je krijgt een tekst te lezen, waar een hoop informatie in staat om de vragen te kunnen beantwoorden. De vragen worden gegeven in de vorm van stellingen, waaruit jij de juiste conclusie moet trekken. Begrijpend lezen is hierbij van belang, zodat je geen informatie over het hoofd ziet en geen verkeerde interpretatie maakt. Lezen blijft voor ieder beroep belangrijk, waardoor werkgevers dit graag getest willen hebben voordat iemand aangenomen wordt.

 


Cijfermatig inzicht belangrijk voor veel functies

Zo ook numeriek redeneren. Het CEB/Gartner assessment maakt hierbij gebruik van tabellen, grafieken en diagrammen. Er zijn veel cijfers gegeven, maar niet alle cijfers zijn nodig om tot het goede antwoord te komen. Houd er bij dit onderdeel rekening mee dat een rekenmachine in veel gevallen niet toegestaan is. Per vraag staat erbij of je deze aan de hand van een rekenmachine uit mag rekenen. Jouw wiskundige vaardigheden moeten namelijk ook door middel van hoofdrekenen worden getoetst. Cijfermatig inzicht is voornamelijk van belang bij een beroep als accountant, maar ook andere beroepen kunnen hier een beroep op doen. 

 


Letten op de details voor een goed resultaat

Inductief redeneren tijdens het CEB/Gartner assessment staat ook bekend als abstract redeneren of schematische stijltest. Hierbij is het van belang dat je aan kunt tonen hoe je omgaat met nieuwe informatie op basis van de informatie die al gegeven is. Zo moet je ook conceptueel en analytisch kunnen denken om tot een antwoord te komen. Er zijn veel verschillende manieren om dit onderdeel te testen. Het is afhankelijk van de functie waarnaar je gesolliciteerd hebt welke variant dit is. Je moet er echter wel voor zorgen dat je dit goed geoefend hebt. Je kunt namelijk al snel details over het hoofd zien als je niet gewend bent aan de vraagstellingen. Ook ga je hier veel tijd op verliezen zonder een goede voorbereiding. 

 


Werken onder druk

Als laatste moet je op het CEB/Gartner assessment aan kunnen tonen hoe je in verschillende situaties handelt. Je krijgt daarom een aantal situaties voorgelegd die ook op de werkvloer voor kunnen vallen. Het is aan jou om de beste oplossing te vinden voor de situatie. Je moet hierbij niet alleen aan kunnen geven wat de beste oplossing is, maar ook waarom je hiervoor gekozen hebt. Zo kun je later in het werkveld jouw keuzes ook beter uitleggen aan jouw collega’s, zelfs wanneer de druk hoog ligt en er stress op de werkvloer plaatsvindt. Zorg er ook hierbij voor dat je jezelf goed voorbereid. Bedenk alvast enkele situaties en oplossingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het assessment en indruk kunt maken op jouw potentiële werkgever. 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in CEB/Gartner assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen