Your code here Berenschot Assessment Oefenen?|Bereid je optimaal voor!
Solliciteren gaat niet meer op de manier van vroeger. Er worden namelijk steeds hogere eisen gesteld aan nieuwe werknemers, omdat iedereen de werkzaamheden naar behoren uit moet voeren en op de juiste plaats werkzaam moet zijn. Aan de hand van een assessment kunnen daarom zowel jij als jouw potentiële werkgever bekijken of je de juiste vaardigheden bezit om de functie uit te kunnen voeren of dat er andere carrièremogelijkheden zijn. Een van de assessments die je hiervoor kunt afleggen is het Berenschot Assessment. Zo kan er voor een weloverwogen beslissing worden gezorgd op basis van feiten. 

Inhoudsopgave


Berenschot


Sterke en zwakke punten duidelijk met het Berenschot Assessment

Het Berenschot Assessment is speciaal ontwikkeld voor werkgevers en werknemers om de vaardigheden en competenties in kaart te brengen. Zo worden er ook psychologische testen ingezet om te bekijken hoe iemand als persoon is. Uiteindelijk moet iemand zich niet alleen binnen kunnen werken bij een bedrijf, maar ook verder kunnen ontwikkelen op basis van sterke en zwakke punten. Het assessment is daarom zo ingericht dat er een heldere analyse ontstaat en beide partijen hierbij gebaat zijn. Uiteindelijk heb je de juiste handvatten om jezelf te blijven ontwikkelen en ervoor te zorgen dat er een promotie op je pad kan komen. 

 


Verschillende doeleinden met hetzelfde resultaat

Het Berenschot Assessment kan zowel voor selectie als ontwikkeling ingezet worden. Bij een selectieassessment draait het om de vaardigheden en competenties die in de vacature zijn aangegeven. Verschillende vraagstukken zorgen ervoor dat deze in kaart worden gebracht, waardoor de werkgever kan bekijken of je bij een functie past of dat er doorgegaan wordt met een andere kandidaat. Ook kan hiermee de basis gelegd worden voor verdere ontwikkeling, waardoor er doorgroeimogelijkheden ontstaan op de werkvloer en het functioneren met de dag beter kan gaan. Een werkgever krijgt op deze manier een goede match, terwijl jij ook een beter beeld krijgt van jezelf en ermee aan de slag kan gaan. 

 


Werken aan jouw ontwikkeling op basis van feiten

Als je al langer binnen een bedrijf werkzaam bent, kan het zijn dat je het ontwikkelassessment van Berenschot Assessment af moet leggen. Dit assessment is voor huidige werknemers, waarvan de vaardigheden en competenties opnieuw onder de loep gelegd moeten worden. Gedurende jouw loopbaan ben je namelijk aan de slag gegaan met jouw verbeterpunten, waardoor het kan zijn dat jouw eerste assessment geen goed beeld meer geeft. Een ontwikkelassessment zorgt ervoor dat je kunt zien hoe je vooruit bent gegaan en waar de nieuwe verbeterpunten liggen. Zo kan een werkgever ook opzoek gaan naar de juiste trainingen om jou hierbij te helpen en zijn er doorgroeimogelijkheden en promoties. 

 


Aandachtig lezen om tot een antwoord te komen

Welk Berenschot Assessment je ook aflegt, je krijgt altijd te maken met verbaal en numeriek redeneren. Verbaal redeneren gebeurt op basis van teksten, welke je aandachtig moet lezen en moet kunnen analyseren. Hierbij horen namelijk een aantal vragen die beantwoord moeten worden op basis van de informatie uit de tekst. Ook worden er analogieën, woordenschat en syllogismen gevraagd in dit onderdeel. Jouw woordenschat is namelijk altijd van belang en je moet ook de juiste verbanden kunnen leggen op basis van gegeven woorden. Zo wordt jouw algemene kennis getest en tegelijkertijd gekeken of je ook in staat bent om logisch na te kunnen denken. 

 


Analyseer cijfers voor een nieuwe berekening

Numeriek redeneren gebeurt op basis van cijfers. Ook hier kan het weer in de vorm van een tekst zijn, maar ook door middel van tabellen, grafieken en diagrammen. Je moet nieuwe berekeningen maken op basis van de gegevens, waarna je een antwoord kunt geven op de vraag. Er ontstaat hierdoor niet alleen een goed beeld van jouw cijfermatige inzicht, maar ook of je inhoudelijke vragen kunt beantwoorden in het werkveld. Zorg daarom dat je deze onderdelen goed geoefend hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het Berenschot Assessment en je een grote voorsprong hebt op jouw concurrentie. 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Berenschot Assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen