Your code hereSHL assessment oefenen? | Klik hier en oefen!

SHL assessment oefenen

SHL assessment oefenen

Ga je een SHL assessment oefenen? Deze test kan bij een sollicitatieprocedure ingezet worden. Het is daarom goed als je deze voor gaat bereiden. Gelukkig kan dat ook. Begin geruime tijd voor de datum waarop de test wordt afgenomen met oefenen. De reden dat je kiest voor SHL assessment oefenen is, omdat jij de kans om de baan te krijgen wil vergroten. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

SHL Talent Measurement

Voordat je begint met het SHL assessment oefenen, is het goed om te weten waaruit een SHL Talent Measurement bestaat. Dit bestaat uit diverse producten en services en deze zijn onderdeel van het CEB Talent Management portfolio. Er bestaan erg veel assessments, met behulp daarvan kunnen je vaardigheden, gedrag en prestaties worden gemeten. Als alle onderzoeken zijn gedaan, dan kunnen er heel nauwkeurige voorspellingen worden gedaan. De laatste jaren krijg je bij het solliciteren steeds vaker te maken met een selectie assessment. De kans dat jij er dus bij het solliciteren mee te maken krijgt wordt dus ook steeds groter. Het assessment kan van het SHL Talent Measurement afkomstig zijn.

SHL assessment oefenen

Hoe pak jij het aan als je denkt aan SHL assessment oefenen? Het enige wat wij je daarover kunnen zeggen is ga zoveel mogelijk oefenen. Jij behaalt hier echt je voordeel mee. Goed oefenen heeft op een paar factoren invloed en dit leggen we je graag uit:

 • Vaardigheden oefenen zorgt ervoor dat jij weet wat je kunt verwachten. Tijdens het assessment krijg je verschillende vragen voorgelegd en je weet als je hebt geoefend hoe je er mee om moet gaan.
 • Tijdens een SHL assessment moet je onder tijdsdruk kunnen presteren. Voor de meeste onderdelen krijg je een bepaalde tijd om deze te maken en dan moet je binnen die tijd zoveel mogelijk vragen oplossen. Als je goed oefent leer je met de tijd om te gaan en zie je ook hoeveel vragen je ongeveer op kunt lossen.
 • Als jij voldoende gaat oefenen heb jij een voorsprong ten opzichte van de andere kandidaten, die niet oefenen. e hebt een voorsprong op anderen als jij een SHL assessment hebt geoefend. Jij weet dan namelijk wat jou te wachten staat.
 • De norm is van belang, het gaat er om dat jij daar aan kunt voldoen. Scoor je boven de norm? Dan val je op tussen de andere kandidaten en dat is uiteraard in jouw voordeel.

SHL assessment tips

 • Maak een reële planning om te oefenen en houd je daar ook aan.
 • Bereid een sollicitatie voor. Het is belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten. Je gaat solliciteren voor een bepaalde functie, maar wat wordt er van jou verwacht als kandidaat? Wat houdt de functie precies in? Welke vaardigheden moet je beheersen? Welke ervaringen worden er van je gevraagd? Zorg dat je hier alles over weet, dan kun je daar namelijk op inspelen en zorgen dat je alvast goed bent voorbereid.
 • Ga na wat je kunt verwachten tijdens een assessment of vraag er naar. Ieder assessment kan weer anders zijn en het is goed dat je je er op voor wilt bereiden. Vraag daarom na wat je kunt verwachten.

 • Korte sessies oefenen. Dit heeft vaak meer effect dan heel lang achter elkaar oefenen.
 • Lukt het even niet meer? Stop dan met oefenen en probeer het later nog eens.

 • Blijf alles bijhouden wat je al beheerst. Hierdoor kun je zien wat je al hebt bereikt en dat maakt je trots. Het is goed om hier even bij stil te staan en dat kan jouw motiverende factor zijn om door te gaan met de overige onderdelen.
 • De kennis die je al beheerst blijven herhalen. Hierdoor blijft het beter hangen en kun je ook aan de snelheid werken. Je zult opgaven sneller kunnen maken en dat komt je test alleen maar ten goede.
 • Onder tijdsdruk oefenen. Sommige assessment onderdelen moet je in een bepaalde tijd afleggen en dan gaat het er om dat je zoveel mogelijk opgaven goed hebt.

Nog meer SHL assessments oefenen

Wil je nog meer SHL assessments oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen