Your code hereEisen korps mariniers | assessment oefenen

Eisen korps mariniers

Eisen korps mariniers

Als je graag bij het Korps Mariniers wilt, dan moet je aan bepaalde eisen voldoen. Je moet mentaal en fysiek overal op voorbereid zijn, want je moet specialist zijn in acties vanaf het land, maar ook vanaf het water. Je wordt uitgezonden naar het buitenland en daar doe je mee aan internationale vredesmissies. Als je dit graag wilt moet je aan bepaalde Korps Mariniers eisen voldoen. Je moet verschillende toelatingstesten en keuringen voltooien voordat je de korps mariniers opleiding mag gaan volgen.


Inhoudsopgave

Eisen voor het Korps Mariniers

Je moet aan een aantal toelatingseisen voldoen om de korps mariniers opleiding te mogen volgen. Je moet minimaal een diploma hebben op vmbo-basis niveau en je moet een zwemdiploma hebben. Je moet ook tussen 17 jaar en 6 maanden en 26 jaar en 11 maanden oud zijn. Ook moet je een minimale lengte hebben van 1,65 centimeter, als je een oogafwijking hebt mag die niet lager dan -6 of meer dan +6 zijn. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Voldoe jij aan deze Korps Mariniers eisen, dan maak jij wellicht een kans om een uitnodiging te ontvangen voor een toelatingskeuring. Vaak moet je dan een defensie capaciteitentest maken.

 uitleg

Korps mariniers toelatingskeuring

Nadat je een uitnodiging hebt ontvangen omdat je aan de eisen voor het Korps Mariniers hebt voldaan, kun je beginnen aan de toelatingskeuring. Daarbij wordt bekeken of je gezond bent en worden je zintuigen gekeurd. Er zijn een aantal essentiële onderdelen die getest worden voor de korps mariniers opleiding. Je krijgt een gehoortest, ogentest, lichaamsmetingen, functionele fysieke test, progressieve marstest, progressieve draagtest, de onbelaste hardlooptest en een graaftest. Verder wordt er vaak geselecteerd met behulp van een capaciteitentest.

Gehoortest

Bij de gehoortest wordt je getest op je gehoor, want het is erg belangrijk dat je berichten goed hoort, zodat je die ook juist door kunt geven aan je collega’s. Je werkt soms in een omgeving waar erg veel lawaai is. Bij de test krijg je een koptelefoon op en hoor je een woordenlijst voorgelezen worden met achtergrondgeluiden. Begrijp je het woord dan kun je op een knop drukken. Het komt wel eens voor dat er een extra test uitgevoerd moet worden. Je zit dan in een geluidsdichte ruimte met een koptelefoon op. Vervolgens luister je naar de tonen van de bas en kun je reageren met een knop die je kunt intoetsen.

Oog test

Als tweede test heb je een ogentest, je ogen moeten allebei goed functioneren tijdens alle omstandigheden, daarmee wordt bedoeld dat je ogen van de ochtend tot en met de nacht goed moeten functioneren. Je moet objecten en doelen kunnen onderscheiden en je moet een voldoende inschattingsvermogen van diepte hebben. Dit is nodig, zodat er geen veiligheidsproblemen komen bijvoorbeeld als je het verkeer moet begeleiden of als je een verplaatsing hebt. Tevens is het belangrijk dat je een kleurencodering en kaartsystemen foutloos kunt aflezen.

 oogtest

Lichaamsmetingen

Als derde onderdeel worden er lichaamsmetingen gedaan. Bij deze metingen worden je lengte en gewicht bepaald. Je moet een minimale lengte van 165 centimeter hebben en 65 kilogram wegen. Het is namelijk mogelijk dat je in een beperkte ruimte terecht komt en je moet bepaalde uitrustingen kunnen gebruiken.

Functionele fysieke test

De functionele fysieke test is een test waarbij gekeken wordt naar de fysieke staat van jouw lichaam. Ben je fysiek sterk genoeg om bij het Korps Mariniers te mogen werken. Deze test bestaat uit een aantal onderdelen, namelijk de progressieve marstest, progressieve draagtest, onbelaste hardlooptest en de graaftest. Aan de hand van deze onderdelen wordt bepaald of jij fysiek goed in staat bent om het werk te kunnen doen van een marinier bij het Korps Mariniers.


Functionele fysieke test onderdelen

Bij de progressieve marstest moet je met een rugzak van 25 kilogram 20 minuten lopen en daarna moet je met een rugzak met een gewicht van 35 kilogram lopen, ook 20 minuten. Na die 20 minuten moet je 8 minuten lang lopen met een rugzak die een gewicht heeft van 45 kilogram.

Voor de draagtest van het Korps Mariniers moet je een munitiekist van 20 kilogram optillen en dan 25 meter lopen. Deze oefening moet je minimaal 10 keer herhalen. Vervolgens moet je dit doen met een munitiekist van 30 kilogram. Ook dit herhaal je 10 keer. Als je dit gedaan hebt, doe je dit zelfde met een munitiekist van maar liefst 40 kilogram, maar dit herhaal je maar 5 keer. De volgende test is de onbelaste hardlooptest. In deze test moet je met een hoge snelheid hardlopen, je moet 2700 meter afleggen binnen 12 minuten. Als laatste onderdeel heb je de graaftest. Bij deze graaftest moet je 2 minuten lang in een graafbak zand verplaatsen.

 mars test

Als je al deze toelatingskeuringen hebt volbracht, dan mag je je aanmelden bij de opleiding van het Korps Mariniers. Je voldoet dan aan de eisen voor korpsmariniers.

Korps Mariniers fitheidstest

Bij het Korps Mariniers moet je ook een fitheidstest afleggen. In deze test doorsta je zware beproevingen om te slagen. Je moet minimaal in 12 minuten 2700 meter kunnen hardlopen. Verder moet je binnen 120 seconden minimaal 4 pull-ups kunnen doen en in 120 seconden minimaal 30 sit-ups. Als laatste moet je binnen 120 seconden minimaal 30 push-ups doen. Deze test is erg zwaar en je moet er goed getraind voor zijn. Hiervoor heeft defensie een uitgebreid trainingsschema gemaakt, zodat jij de juiste voorbereiding hebt op deze Korps Mariniers fitheidstest.


Nog meer capaciteitentesten defensie oefenen

Wil je nog meer capaciteitentesten defensie oefenen? Doe dan de Defensie Training. Met de Defensie Training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ-test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen