Your code hereAssessment interview don’ts | ontdek de donts hier!
09 september 2015 

Assessment interview don’ts

Assessment interview don’ts

Heb jij de assessment interview don’ts al eens doorgenomen? Als je binnenkort te maken krijgt met een assessment interview, dan zijn er altijd een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Het is sowieso wel prettig als je het interview hebt voorbereid, je weet dan namelijk hoe het in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten.

Inhoudsopgave

assessment training banner

De Assessment interview don’ts

Een stilte laten vallen, dit kan soms prettig aanvoelen, maar tijdens een interview is dat onwennig. Je moet proberen om te voorkomen dat er een stilte valt. Het kan voor jou erg lastig zijn, maar ook voor de interviewer. Het zal ongemakkelijk aanvoelen. Het kan zijn dat er een vraag aan je wordt gesteld, maar je vindt het een lastige vraag. Je weet niet wat je moet antwoorden. Vaak valt een gesprek dan stil, maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk laten merken dat je aan het nadenken bent. Als je niets laat merken en je zegt niets, dan heeft de ander geen idee wat er gaande is en snapt het niet. Misschien denkt hij dat je de vraag niet hebt gehoord of dat je geen antwoord hebt. Dit is een situatie die je wil voorkomen. Als je het even niet weet of je wil er over nadenken, dan kun je dat ook aangeven, dat is beter dan niets zeggen. Je kunt bijv. zeggen ‘ik vind het een erg lastige vraag’. Hierdoor laat je zien dat je de vraag hebt gehoord, maar dat je even tijd nodig hebt om een antwoord te geven. Tijdens een gesprek worden er ook vaak voorbeelden gevraagd. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je direct een goed voorbeeld kunt geven. Daarom is het belangrijk dat je hier ook de tijd voor neemt. Weet je even geen goed voorbeeld, geef het aan dat je er even over na wil denken.

Als je aangeeft wat er gaande is, is de kans groot dat de ander begrip toont en even wacht, zodat je een antwoord kunt geven. De ander zal bijv. zeggen ‘het is inderdaad lastig neem je tijd om een voorbeeld te geven’. Hierdoor weet je dat je even de tijd hebt en hoef je je niet druk te maken over wat je nu gaat zeggen. De interviewer weet nu wat er gaande is en je hebt extra tijd om na te denken. Je moet echter geen minuten lang tijd winnen.

Stilte laten vallen

Veel mensen hebben al snel de neiging om een verkeerde houding aan te nemen bij een interview. Dit hoort echt bij de assessment interview don’ts. Waarom? Als je er nonchalant bij gaat zitten, dan is het net of je geen interesse hebt. De ander kan het gevoel krijgen dat hij niet belangrijk is en dat zal het gesprek niet ten goede komen. Wat moet je wel doen? Rechtop zitten, een beetje naar voren leunend. Als de ander praat dan laat je merken dat je luistert. Je kunt ja zeggen of je kunt met je hoofd knikken. Je kunt beter niet met je armen over elkaar gaan zitten. Zorg dat je een open houding laat zien. Aan het begin en aan het einde van het gesprek kun je de ander een hand geven (geen slappe hand, maar ook niet te stevig).

Liegen

Tijdens een interview wil je jezelf vaak van de beste kant laten zien. Maar de kans bestaat dat wanneer je enthousiast aan het vertellen bent, dat je het even aan wil dikken. Dit is op zich niet erg, je mag namelijk iets wat je goed kunt laten zien en laten horen, maar overdrijf  niet. Als je er dingen bij gaat halen die niet kloppen, zal de ander dat snel door hebben. Ben eerlijk over jezelf, als je nu aangeeft dat je heel geordend bent en je bent dat niet, dan zal dat later in de praktijk naar voren komen. Dit heeft dus geen enkel nut, blijf jezelf. Bij de assessment interview don’ts hoort daarom ook: niet liegen! Liegen moet je niet doen, want daar schiet je niets mee op. Stel je krijgt de baan, maar later komen ze er achter dat je allemaal leugens hebt verteld, dan kan dat je ontslag betekenen.

Nog meer assessment interview don’ts oefenen

Wil je nog meer assessment interview don’ts oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen