Your code hereWat is een ijsbreker?
Als je communiceert met een ander wil je graag weten wat een ijsbreker is. Dit kan namelijk van belang zijn voor het verloop van het gesprek, waardoor je direct een goede start kunt maken. Deze ijsbrekers kunnen daarom ook goed ingezet worden bij jouw sollicitatiegesprek of assessment, zodat je de beste indruk kunt maken en wellicht een positief advies krijgt naar aanleiding van jouw resultaten. Wij helpen je daarom graag aan alle informatie die jij nodig hebt om de beste ijsbrekers in te zetten in jouw gesprekken.

 

InhoudsopgaveMet een ijsbreker heb jij de beste opening

Een ijsbreker kan een leuke manier zijn om een gesprek mee te beginnen. De eerste zin is vaak ook de eerste indruk en kan een groot verschil maken voor de rest van het gesprek. Met jouw eerste zin kun je onderzoeken of je op een lijn zit met iemand en het kan daarom gezien worden als een middel om het communiceren op gang te laten komen. Zeker als jij zenuwachtig bent tijdens het assessment kan het fijn zijn als jouw gesprekspartner met deze middelen aan komt zetten. Hiermee kun je jezelf op je gemak voelen en zal het gesprek veel soepeler verlopen. 


Het motiveren van werknemers is belangrijk

De kracht van een ijsbreker is daarom van belang. Je krijgt er immers een actieve en open houding van bij beide partijen, waardoor jouw gesprekken gelijk een stuk beter verlopen. Zo kun je voorkennis aanwakkeren, gebruik maken van komedie of voor beweging proberen te zorgen met dit middel. Bij veel functies kan dit begin van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan een docent die zijn leerlingen moet motiveren om aan de slag te gaan met een bepaald onderwerp of iemand die presentaties geeft aan een groep mensen. Het zijn vrij moeilijke openingen om te bedenken, maar als je de juiste hebt, kan dit een wereld van verschil maken.

 


Met mensenbingo leer jij jouw werknemers kennen

Een ijsbreker kan vaak ingezet worden om een bepaalde groep aan te sporen om aan het werk te gaan. Daarom kan deze ook meerdere functies hebben. Denk hierbij aan het ijs breken, de ogen openen en een groep activeren. Om dit te kunnen doen moet je weten welke soorten er zijn en hoe ze genoemd worden. De eerste is een mensenbingo. Hierbij worden er bingokaarten gemaakt met in ieder vak een vraag of stelling. Er komt dus altijd een andere stelling in een vak te staan. Iedere keer als er een bepaalde stelling klopt aan de hand van een persoon, wordt er een vakje ingevuld door de werknemer. Aan het einde wordt er bingo geroepen. Het is een leuke manier om elkaar te leren kennen.

 


Beweging zorgt voor een andere omgeving

De tweede is een landkaart. Ook deze kan ingezet worden om werknemers beter te leren kennen. Teken hiervoor een landkaart op de grond en laat iedereen plaatsnemen waar ze geboren zijn. Als uitbreiding hiervan kun je mensen aansporen om meer te vertellen over deze plek. Om het spel langer te laten duren, zou je ervoor kunnen kiezen om mensen te laten verplaatsen door bijvoorbeeld de opleiding erbij te voegen. Waar hebben jouw werknemers gestudeerd en kunnen ze hier iets over vertellen? Een andere ijsbreker met veel beweging is het stellen van tweekeuze vragen. Hierbij zijn twee kanten, welke allebei het tegenovergestelde betekenen. De ene kant staat met mensen die antwoord A kiezen en in de andere de mensen met antwoord B. Zo blijven mensen bewegen bij iedere vraag en kun je meer te weten komen over het team.

 


Ga met een leuke start aan de slag voor het eindresultaat

Ook een rijtje vormen, een levende knoop, Heb je ooit..? of een sleutelbos zijn voorbeelden van een ijsbreker. Je kunt mensen hun eigen verhaal laten vertellen, zodat iedereen meer over elkaar te weten komt en waarmee jij een houvast hebt om met het team te werken. Uiteraard zijn er nog veel meer ijsbrekers te bedenken, waardoor je een gemotiveerd team krijgt. Daarnaast is het altijd interessanter om eerst meer over collega’s te weten dan direct met de deur in huis te vallen. Het ijs is immers gebroken en je kunt met jouw team aan de slag om tot het gewenste resultaat te komen.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Wat is een ijsbreker?

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen