Your code here Numeriek redeneren

Numeriek redeneren

Numeriek redeneren

Numeriek redeneren, misschien heb je er wel eens van gehoord. Het is een test waarbij het gaat over cijfermatig inzicht en rekenkundige vaardigheden. Deze worden daarbij getoetst aan de hand van feiten en cijfers en dan in statistische tabellen. Je krijgt als je de test gaat maken een grafiek of een tabel te zien en dan word je daar een vraag over gesteld. Dit kunnen verschillende soorten vragen zijn en daar laten we je hieronder meer over lezen.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Uitleg numeriek redeneren

Bij numeriek redeneren kun je met verschillende soorten vragen te maken krijgen. Dit zijn dan de rekenkundige vragen of inhoudelijke vragen. Het gaat er dan om dat het cijfermatig inzicht op een concreet niveau getoetst kan worden. Je moet daarbij dan de data die is gegeven kunnen lezen en interpreteren. Dit is van groot belang en daarom gaat het er ook om dat je goed gaat oefenen.

Numeriek redeneren oefentest

Loading...

Tips en trucs numeriek redeneren

Er zijn verschillende tips die je toe kunt passen tijdens het maken van de numeriek redeneren test. We lichten er een aantal toe en dan kun je voor jezelf nagaan wat jij gaat gebruiken.

Basis van numeriek redeneren
Het is van belang dat jij de basis van numeriek redeneren en wiskunde beheerst. Zo moet je de officiële rekenregels uit je hoofd leren. Zo kan voorkomen worden dat je onnodige fouten maakt.

Vragen lezen
Het is van belang dat jij de vragen tijdens de numeriek redeneren test goed leest. Vaak krijg je een verhaal te zien en daarin staat erg veel informatie. Niet alles heb je nodig, het gaat erom dat jij er uit gaat filteren wat je nodig hebt en die informatie ga je dus noteren en verder mee rekenen. Zorg dat je alle overbodige informatie ook links naast je laat liggen.

Netjes werken
Als je de numeriek redeneren test gaat maken dan moet je ook secuur werken. Je moet daarbij dan de tijd nemen voor de vraag. Het kan namelijk zijn dat je tientallen vragen te zien krijgt en dat is het van belang dat je structuur aanbrengt en geen tijd gaat verspillen. Lukt het een keer niet? Sla de vraag dan over zodat je geen onnodige tijd verliest. Je kunt later wanneer dat je tijd over hebt ook terug gaan naar deze vraag en dan kijken of je het antwoord wel kunt achterhalen. 

Wil je nog meer oefenen? 

Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen