Your code here Assessment verzorgende ig | wat houdt dit in?

Assessment verzorgende ig

Assessment verzorgende ig

Het assessment verzorgende IG brengt goed in kaart welke kwaliteiten je bezit. Ga je binnenkort solliciteren? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een assessment. Het is een ideale methode om inzicht te krijgen in het werk, maar ook over de werkomstandigheden en problemen die erbij komen kijken. Je weet hierdoor veel beter wat er van je wordt verwacht in de praktijk. Je komt er ook achter of je het werken in de zorg en de werkdruk aan kunt. Is het wel een functie die echt bij je past? Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is door je te verdiepen in dit onderwerp. Op deze pagina wordt er meer uitleg gegeven over verzorgende IG en over het assessment wat hierbij komt kijken. 

Inhoudsopgave

assessment training banner

Verzorgende ig

Als je als verzorgende IG aan het werk wil gaan, dan wil dat zeggen als verzorgende binnen de individuele gezondheidszorg. Binnen deze functie krijg je te maken met verschillende taken:

  • Adviseren: Als verzorgende IG ga je advies geven over veiligheid en over een gezonde leefstijl aan je cliënten. In de zorg krijgen cliënten met veel hulpmiddelen te maken en ook daarvan moet jij de nodige uitleg aan hen kunnen geven.
  • Doelgroepen: Er zijn meerdere doelgroepen waar je tijdens je werkzaamheden mee in aanraking kunt komen. Daarbij kun je vaak de keuze maken of dat je wil werken met ouderen of dat je liever met kraamvrouwen en pasgeborenen wil werken. Maar er bestaan ook mensen met een psychiatrische aandoening die je kunt gaan verzorgen.

Met welke doelgroep je wil werken, kies je al tijdens je opleiding. Daarbij kan de keuze gemaakt worden tussen geestelijke gezondheidszorg (GGZ), kraamzorg (KZ), gehandicaptenzorg (GHZ) en verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT).

Assessment verzorgende ig

Zou je een assessment verzorgende IG prettiger vinden of toch een interview? Uit de praktijk komt naar voren dat de meeste kandidaten liever een assessment willen. Als je namelijk vol spanningen zit, heb je tijdens een interview eerder de kans om verkeerde dingen te zeggen of een black-out te krijgen. Hierdoor krijgt de interviewer een ander beeld van je dan wie je in werkelijkheid bent. Tijdens een assessment zijn de meeste kandidaten meer op hun gemak, je kunt hierdoor pas goed laten zien wie je echt bent. Als mensen weten dat er een gesprek aan zit te komen, dan zijn ze zo bezig met voorbereiden welke woorden ze wel en niet willen gebruiken. Doordat er bij een assessment meerdere selectiemiddelen gebruikt worden, ligt de focus niet zo bij een gesprek. Het voordeel is dat de kandidaten vaak het gesprek vergeten en hierdoor meer op hun gemak zijn.

Tijdens het assessment verzorgende IG wordt er aandacht besteed aan de voorstelronde, dit is vaak de eerste stap. Hierbij gaan twee kandidaten elkaar vragen stellen. Als de gesprekken klaar zijn, dan worden de resultaten in de groep besproken.

Groepsopdracht

Je krijgt bij een assessment ook te maken met een groepsopdracht. Je gaat hierbij dus samenwerken met andere kandidaten. Uit de praktijk komt naar voren dat kandidaten dit een erg fijne methode vinden, omdat ze hierdoor meer op hun gemak zijn en iets samen mogen doen. Alle uitkomsten worden aan elkaar maar ook aan de selecteur gepresenteerd. Je komt door deze opdracht ook weer meer over elkaar te weten, wat een leuke en prettige manier is van kennismaken.

Waarom het assessment?

De reden dat er voor een assessment verzorgende IG wordt gekozen is, omdat hierdoor inzichten beter in kaart gebracht kunnen worden. Gedachten, motivatie en kwaliteiten worden hierdoor duidelijker. Het interview zal ongeveer een half uur in beslag nemen, maar dat is niet voldoende om te beoordelen of dat iemand wel of niet geschikt is. Er moet breder worden gekeken en ook de praktijk moet hierin betrokken worden. Tijdens een interview kan een kandidaat ook erg zenuwachtig zijn en dat zou teveel van invloed zijn op de beoordeling. Daarom wordt er dus ook verder gekeken en worden er meerdere testen afgenomen.

Voor een kandidaat zelf is een assessment prettig. Kandidaten krijgen hierdoor namelijk meer inzicht in de praktijk, wat zij kunnen verwachten binnen het werkveld en hoe zij kunnen handelen. De taken die hierbij komen kijken, zijn ook belangrijk. Kandidaten kunnen zo zelf in kaart brengen of het wat voor hen is of niet. Er zijn altijd leerpunten voor iedereen en ook daar kun jij een beter beeld van krijgen dankzij het assessment.

Zorg dat je rustig bent voordat je gaat deelnemen aan het assessment verzorgende IG. Het is van belang dat je weet wat er van je wordt verwacht. Probeer je zenuwen onder bedwang te houden en oefen vooraf een gesprek met anderen. Je kunt een bekende vragen om met je in gesprek te gaan en zo kun je leren te luisteren en antwoord te geven. Je kunt geen fouten maken, het gaat er om wie je bent als persoon en hoe je handelt. Iedereen kan fouten maken en dingen leren, maar probeer rustig te zijn en dan heb je al veel gewonnen tijdens een gesprek.

Nog meer assessment verzorgende IG oefenen

Wil je nog meer assessment verzorgende IG oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen