Your code hereAssessment verpleegkundige | bereid je voor op het volgende

Assessment verpleegkundige

Assessment verpleegkundige

Assessment verpleegkundige is een prima methode om te kijken of het beroep verpleegkundige goed bij je past. Het is geen beroep dat voor iedereen is weggelegd. Deze baan brengt je veel voldoening, maar is ook op momenten erg zwaar. Maar omdat je de opleiding hebt afgerond wil je graag in de praktijk aan de slag en dat is logisch. Voordat je gaat solliciteren kun je te maken krijgen met een assessment. Ben jij vakbekwaam of niet? Dit wordt allemaal getest aan de hand van een assessment en daarbij worden verschillende testen gebruikt.  het volgende komt aan bod op deze pagina.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Assessment verpleegkundige

Er is om te beginnen een algemeen deel, dan is er een algemene deeltoets (voor de kennis van de Nederlandse en de Engelse taal) en als laatste is er een beroepsinhoudelijk deel. Tijdens het assessment wordt er gekeken welke kennis je nog bezit als afgestudeerde MBO verpleegkundige. Je moet hierbij echt beschikken over het MBO niveau, waarom? Omdat je je dan aan kunt melden bij het BIG register. Het zou zomaar kunnen zijn dat uit je resultaten naar voren komt dat het niveau van de aanvrager ‘niet-gelijkwaardig’ is met het niveau dat in de praktijk nodig is. Wanneer dat zo is, dan volgt er een uitgebreide toetsing. Deze extra toetsing kan dan een beeld geven over extra opleidingsmogelijkheden, die er dan voor je klaar staan.

Procedure in vogelvlucht

Je gaat binnenkort deelnemen aan een assessment verpleegkundige? Daarvoor is het van belang dat je weet wat je kunt verwachten. Als je hier aan mee wil doen dan moet je eerst een aanvraag indienen en deze wordt dan bekeken door de Minister van VWS. Vervolgens wordt er een advies gevraagd aan een commissie: de CBGV. Zij biedt ook het assessment aan. Het eerste wat jij als kandidaat moet doorstaan, is de algemene kennis- en vaardighedentoets. Wanneer je hiervoor bent geslaagd, dan moet je de Beroepsinhoudelijke toets maken. Daar zijn dan weer bepaalde normen aan gekoppeld en die zijn gebaseerd op de eindtermen van de Nederlandse opleiding voor MBO verpleegkundige. Hierdoor blijft in ieder geval de kwaliteit gewaarborgd. Iedereen heeft hierbij gelijke kansen, want alle resultaten worden objectief met elkaar vergeleken. De procedure is niet zomaar afgerond, want er vindt ook altijd nog een adviesgesprek plaats, dit wordt gedaan tussen de leden van de CBGV en met jou als kandidaat. Let hierbij goed op dat het advies van de CBVG leidend is voor de uiteindelijke beslissing van de minister van VWS over je ingediende aanvraag.

Informatie assessment verpleegkundige

Het assessment bestaat uit meerdere onderdelen en de onderdelen worden nu nader toegelicht. Hierdoor weet jij wat je kunt verwachten van de testen. Je kunt je er niet altijd op voorbereiden, maar het is wel prettig om te weten wat er aan bod kan komen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je voor verrassingen komt te staan. Lees de onderdelen rustig door en laat het even op je inwerken.

  • De algemene kennis- en vaardighedentoets. Dit onderdeel wordt ook wel AKV genoemd. Deze test is gemaakt door een internationaal erkende organisatie, het CITO. Ze heeft zich gespecialiseerd in de toetsontwikkelingen en examinering. AKV wordt twee keer per jaar aangeboden en bij dit examen gaat het over je kennis en kunde van de Nederlandse en de Engelse taal. Het is gebaseerd op vmbo/havo niveau. Er worden hierbij ook verpleegkundige termen genoemd, die je moet beheersen.
  • Beroepsinhoudelijke toets, deze kun je pas maken wanneer je voor de vorige test bent geslaagd. Dit noemen ze ook wel de BI toets. Ook deze test is door CITO ontwikkeld en wordt schriftelijk afgenomen. Hierbij krijg je te maken met verschillende vragen en deze hebben betrekking op kennis en inzicht op het Nederlandse MBO niveau. Je hebt hierbij te maken met open en gesloten vragen, deze test wordt ook twee keer per jaar aangeboden.

Tips assessment verpleegkundige

Als je een assessment gaat maken, is het van belang dat je goed bent uitgerust, eerlijk en jezelf bent en fit bent. Zorg daarom voor voldoende ontspanning voordat je deel gaat nemen aan het assessment en zorg voor afleiding. Waarom? Omdat je dan niet continu aan het assessment gaat denken. Het is niet nodig om stress te hebben voor de testen. Het is beter dat je gewoon rustig kunt zitten en je kennis kunt delen. Hierdoor krijg je een goed beeld of je geschikt bent als verpleegkundige. Door stress en spanning kun je een black-out krijgen en je moet proberen dat te voorkomen! Het zou zonde zijn als je een assessment wil maken, je zit daar en ineens weet je niets meer. Wat zul je dan balen! Gelukkig weet je nu wat voor testen je kunt verwachten en dat kan je al helpen om jezelf gerust te stellen. Blijf daarom rustig, je kunt je kennis het beste overdragen als je jezelf blijft en helder na kunt denken.

Nog meer assessment verpleegkundige oefenen

Wil je nog meer assessment verpleegkundige oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen