Your code hereMinisterie van Buitenlandse Zaken Assessment Oefenen?|Bereid je voor!
Werken bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken is niet eenvoudig. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en er gaat een strenge sollicitatieprocedure aan vooraf. Door middel van jouw CV en sollicitatiebrief kun je uitgenodigd worden tot een eerste gesprek. Op basis hiervan wordt een eerste selectie gemaakt en volgt er nog een tweede gesprek. Behoor jij tot de beste kandidaten voor de functie, dan wordt jou gevraagd om het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment af te leggen. Ook dit is geen gemakkelijk assessment, waardoor je jezelf goed moet voorbereiden voordat je eraan begint. 

Inhoudsopgave


Ministerie van buitenlandse zaken

Jouw persoonlijkheid tijdens het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment heeft als belangrijkste doel om te bekijken of je de werkzaamheden naar behoren uit zou kunnen voeren en of je binnen het bedrijf past. Er moet dus meer helderheid komen over jouw persoonlijkheid, competenties en vaardigheden. Al deze zaken worden in verschillende onderdelen aan jou voorgelegd, waardoor er een analyse gemaakt kan worden en het rapport wordt opgesteld. Al deze onderdelen moeten op een andere manier aangepakt worden en je moet goed weten wat jou te wachten staat. Op deze manier kun je namelijk een goede indruk achterlaten op jouw potentiële werkgever. 


De vragenlijsten zorgen voor opheldering

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment maakt gebruik van verschillende vragenlijsten. De vragen moeten naar waarheid ingevuld worden. Je hebt er ook niets aan om dit niet te doen, want uiteindelijk zul je dan niet op de juiste plaats terechtkomen en kun je jouw werkzaamheden niet naar behoren uitvoeren. Jouw sterke en zwakke punten moeten daarom altijd duidelijk worden in combinatie met jouw persoonlijkheid. Zo heb je niet alleen meer zelfkennis, maar kun je voor jezelf ook meer doorgroeimogelijkheden creëren. Ook na de vragenlijsten is het daarom van belang dat je jezelf goed inzet. 


Extra onderdelen voor meer helderheid

Een interview met een psycholoog kan namelijk ook een onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment zijn. Dit interview gaat dieper in op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijsten. Jouw motivatie en ambities worden besproken, er wordt gekeken waar jij op dit moment in het leven staat en waar je jezelf uiteindelijk terecht ziet komen. Dit kan namelijk ook voor een bedrijf van belang zijn om te zien hoe de ontwikkelingen tot stand gebracht kunnen worden. Als laatste kun je ook nog te maken krijgen met een rollenspel of een case, waar je jouw vaardigheden en competenties in de strijd gooit om het tot een goed einde te brengen. 


De doorgroeimogelijkheden voor jou op papier

Alle resultaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment worden samengevoegd in een assessmentrapport. Samen met de rapporten van de andere kandidaten wordt nog een keer gekeken of je de juiste kandidaat bent. Ben je dit, dan word je aangenomen voor de functie en kun je aan jouw doorgroeimogelijkheden werken. De cursussen en opleidingen die hiervoor nodig zijn, worden aan de hand van het assessment opgesteld en uitgezocht. Zo kun je uiteindelijk doorgroeien binnen het bedrijf en heb je ook de mogelijkheid om andere functies te gaan bekleden binnen het bedrijf. 

Artikelen in Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen