Your code here Veiligheidsonderzoek defensie | hier moet je op letten!

Veiligheidsonderzoek defensie

Veiligheidsonderzoek defensie

Wil je graag mee weten over het veiligheidsonderzoek defensie? Zeer waarschijnlijk heb je dan gesolliciteerd binnen defensie en wil je hier graag aan de slag. Dit onderzoek hoort namelijk bij het selectietraject. Het is een vereiste dat dit onderdeel met een goed resultaat wordt afgelegd. Waarom zou dat zo zijn? Werken binnen defensie wil zeggen dat je gaat solliciteren voor een vertrouwensfunctie binnen de Overheid. Men moet er vanuit kunnen gaan dat jij veilig en vertrouwelijk omgaat met alle informatie die je krijgt, maar er komt nog veel meer bij kijken. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst

Het veiligheidsonderzoek bij defensie wordt ingesteld door de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Als jij gaat solliciteren bij defensie, moet je altijd een vertrouwensonderzoek ondergaan. Je wordt helemaal nagetrokken, maar wanneer jij een partner hebt, zal ook deze hierbij worden betrokken. Het gaat immers om belangrijke informatie en dan moet men zeker weten dat jij en je partner dat aan kunnen. Het is dan ook een erg diepgaand en verplicht onderzoek vanuit de Overheid. De test kun je ook tegenkomen onder de afkorting VO. Tijdens het uitvoeren van de test, wordt op een aantal aspecten gelet:

  • Er wordt gekeken naar justitiële inlichtingen. Hierbij wordt er gekeken naar deelname of steunverlening aan activiteiten welke de veiligheid van de Staat kunnen schaden. Ook wordt er hierbij gekeken naar je persoonlijke gedragingen en omstandigheden.
  • Wie je bent als persoon is ook van belang om in kaart te brengen en daarom zal er ook naar je verleden worden gekeken.

Het is belangrijk dat alles van jou en je verleden goed in kaart wordt gebracht. Je gaat namelijk binnen defensie een belangrijke baan krijgen, wanneer alles in orde is. Eerlijk zijn en betrouwbaar zijn, daar mogen geen twijfels over bestaan.

Veiligheidsonderzoek defensie

Er geldt een vaste procedure voor het veiligheidsonderzoek defensie. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Om te beginnen vul je een vragenlijst in. Het echte onderzoek zal pas plaatsvinden wanneer jij de volledige lijst hebt ingevuld en hebt verstuurd. De vragenlijst noemen ze ook wel Staat van Inlichtingen. Daarbij moet je ook de Verklaring van Instemming insturen. Het kan zijn dat de MIVD bij je thuis komt aan de hand van je ingevulde vragenlijst.
  • Op het moment dat dit eerste onderzoek positief is afgerond, krijg jij een Verklaring Geen bezwaar. Er wordt dan aan defensie gemeld dat je deze verklaring krijgt.
  • Mocht je geen verklaring krijgen, dan zal aan je uit worden gelegd waarom dat zo is.

Het kan zijn dat je wil solliciteren bij de Koninklijke Marechaussee. Als dat jouw keuze is, dan moet je er wel rekening mee houden dat je hier te maken krijgt met hele hoge eisen op het gebied van betrouwbaarheid. Je komt op deze positie namelijk in aanraking met gevoelige politiegegevens. Het is dan ook een heel diepgaand onderzoek wat er hier wordt uitgevoerd en daarbij zal ook bij je thuis veel onderzocht worden. Men moet er 100% van uit kunnen gaan dat je te vertrouwen bent.

Beoordeling veiligheidsonderzoek defensie

Bij een veiligheidsonderzoek defensie zijn er diverse factoren waar naar gekeken wordt en waar je dus op wordt beoordeeld. 

Onafhankelijkheid

Een aspect wat van belang is, is de onafhankelijkheid. Je moet een vertrouwensfunctie namelijk onafhankelijk uit kunnen oefenen. 

Loyaal zijn

Loyaal zijn is ook van belang. Ben je namelijk loyaal aan je werkgever en aan de Nederlandse samenleving? Prima! Maar ook aan de democratische rechtsorde moet je loyaal zijn. Als een kandidaat niet voldoende loyaal is dan kan dat zorgen voor integriteitsproblemen. Dat moet dus voorkomen worden en daarom wordt ook naar dit punt heel goed gekeken. Als laatste wordt er nog gekeken naar integriteit. Het heeft veel gemeen met rechtvaardigheid, eerlijkheid en gelijke behandeling. Daarom wordt jouw integriteit ook getest door te kijken hoe gewetensvol jij je inzet voor de taken en bevoegdheden die je krijgt opgedragen. Een  burger moet ook op je kunnen vertrouwen!

Eerlijk zijn

Je ziet dat je alles bij elkaar echt eerlijk moet zijn en dat alles na wordt getrokken. Je krijgt namelijk een functie binnen de Overheid, waarbij vertrouwen echt van heel groot belang is. Daarom wordt hier ook zo uitgebreid onderzoek naar gedaan en dat is maar goed ook. Je krijgt namelijk een belangrijke vertrouwensfunctie en je gaat de samenleving dienen. Iedereen moet van je op aan kunnen en daarom word je eerst uitgebreid getest voor je bij defensie aan de slag mag. 

Nog meer veiligheidsonderzoeken Defensie oefenen

Wil je nog meer veiligheidsonderzoeken Defensie oefenen? Doe dan de Defensie Training Met de Defensie Training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen