Your code here Medische keuring defensie | geschikt of ongeschikt?

Medische keuring defensie

Medische keuring defensie

De medische keuring defensie kom je tegen als je gaat solliciteren voor een militaire functie. Je kunt er niet omheen, deze keuring hoort er echt bij en is dan ook een verplicht onderdeel. Het is van belang dat de uitslag van de keuring positief is. Het is geen eenvoudige keuring, Maar wat moet jij doen om te zorgen dat de uitslag positief is? Wat wordt er van jou verwacht? Hoe wordt de uitslag beoordeeld en wat zijn jouw kansen en mogelijkheden? Om daar een goed beeld van te krijgen hebben wij de informatie voor jou beschikbaar gesteld. 

Inhoudsopgave

assessment training banner

Geneeskundig onderzoek

Wil je graag meer weten over geneeskundig onderzoek? Het is van belang dat je veel weet over de medische keuring defensie, voordat je er aan mee gaat doen. Je komt niet zomaar binnen bij deze keuring, er gaan nog een aantal onderzoeken aan vooraf. Deze dien je eerst met een positief resultaat af te sluiten. Als alles in orde is, dan mag je meedoen aan de medische keuring. Deze test bestaat weer uit een aantal onderdelen en vaak duurt de keuring een hele dag. Het is belangrijk dat je van tevoren zorgt dat je goed bent uitgerust. Het kan wel eens erg intensief zijn om een hele dag mee te moeten doen aan onderzoeken. Rust van tevoren daarom erg goed uit, doe geen belastbare dingen, maar houd je een paar dagen voor de test rustig.

Medische keuring uitslag

Als je deel hebt genomen aan de medische keuring defensie, ben je natuurlijk heel benieuwd naar de resultaten die je hebt behaald. De uitslag krijg je van een bedrijfsarts. Dit kan uiteraard pas wanneer dat alle onderzoeken zijn afgerond. Bij de uitslag krijg je meer te horen. Hoe je de test hebt gedaan, maar ook of je geschikt bent als militair en krijg je meer informatie over de functie, kun jij dit werk wel aan? Het zou zomaar kunnen zijn dat de bedrijfsarts niet genoeg informatie heeft om de uitslag vast te kunnen stellen. Mocht dat zo zijn, dan zal er later een uitslag worden gegeven wanneer er wel genoeg informatie bekend is. De uitslagen die mogelijk zijn, zijn de volgende:

Geschikt
(tijdelijk) ongeschikt
Geschikt onder voorwaarden

Het kan zijn dat de uitslag ongeschikt naar voren komt. Als dat zo is, dan ben je afgewezen voor deze functie. Een andere optie is nog dat er uit de keuring naar voren komt dat jij voor deze functie niet geschikt bent, maar wel voor een andere militaire functie. Je kunt dan samen met een persoonlijk begeleider kijken welke functies er wel geschikt zijn voor jou en of dat deze je ook aanspreken. Moet je daar nog andere testen voor doen? Dan zul je hierin worden begeleid en zo kun je je droom om te werken binnen defensie toch realiseren.

Het kan zijn dat je de medische keuring met goed gevolg hebt afgelegd, maar let daarbij wel goed op dat de keuring maar een jaar geldig is. De sporttest wordt ook afgenomen en deze beoordeling is maar een half jaar geldig. Houd dit goed in de gaten, want als de geldigheid is verlopen, zul je voordat je aan het werk gaat eerst opnieuw gekeurd worden.

Blokkeringsrecht

Als kandidaat kun jij gebruik maken van een blokkeringsrecht. Dit houdt in dat jij zelf mag bepalen of de uitslag van je medische keuring wel of niet aan defensie door mag worden gegeven. Je moet daarvoor dus zelf instemmen en pas dan kan de uitslag aan defensie door worden gegeven. Voordat je dat doet, is het goed om de uitslag eerst zelf te bekijken. Als de uitslag van het onderzoek goed is, is dat voor jou vast en zeker de reden om de uitslag door te laten sturen aan defensie. Maar het kan gebeuren dat de uitslag negatief is en dan wil je misschien niet dat defensie deze uitslag krijgt. Dan heb jij het recht om de uitslag te blokkeren en dit kan binnen tien werkdagen, dat moet dan schriftelijk gebeuren. Je krijgt altijd een brief als je de uitslag krijgt en daarin staat ook hoe je (wanneer je dat wenst) de uitslag kunt blokkeren. Als je de uitslag gaat blokkeren, wil dat wel zeggen dat dit het einde is van je sollicitatieprocedure.

Afwijzing op grond van een medische bijzonderheid

Het zou kunnen zijn dat je te maken hebt met een medische bijzonderheid. Deze kan dan vast worden gesteld tijdens het onderzoek. De bedrijfsarts kan dan oordelen dat dit een belemmering is voor het werk binnen defensie. De arts zal dan met je in gesprek gaan en je uitleggen wat de reden is van de belemmering. Daarbij wordt aan je voorgelegd welke beperking er is vastgesteld en waardoor je hierdoor wordt beperkt in je werkzaamheden. Je kunt daarvoor de uitslag ‘(tijdelijke) afwijzing’ krijgen. Het kan zijn dat de beperking maar van korte duur is, omdat je bijvoorbeeld aan het herstellen bent van een ingreep of blessure. Het is dan echter beter dat je de medische keuring even uitstelt, tot je helemaal bent hersteld. Als je een medische keuring gepland hebt staan, maar er is wat gaande, neem dan contact op met diegene die hier over gaat. Je kunt dan samen bekijken wat de beste optie is en je medische keuring verplaatsen als dat beter is.

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Defensie Training Met de Defensie Training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen