Your code hereCapaciteitentest defensie | lees hier wat je kunt verwachten
11 november 2021 

Capaciteitentest defensie

Capaciteitentest defensie

De capaciteitentest defensie, dat is een test waar je niet omheen kunt. Wil je graag militair worden? Dan moet je daar wel wat voor over hebben. Je kunt namelijk niet zomaar militair worden en je hebt hierbij altijd te maken met een streng selectie- en keuringsproces. Je ondergaat een strenge keuring als je bij defensie solliciteert. Je kunt de testen zelf niet echt voorbereiden, maar het is wel fijn om te weten wat je kunt verwachten. Lees daarom alles rustig door, zodat je mentaal bent voorbereid op de capaciteitentest defensie.

Inhoudsopgave

assessment training banner

Administratieve voorselectie

De eerste fase binnen het selectie- en keuringsproces voor de capaciteitentest defensie is de administratieve voorselectie. Als je je aan hebt gemeld, begint het echte werk. Er wordt bekeken of dat jij de juiste opleiding hebt en of je de juiste leeftijd hebt. Hierbij wordt er ook gekeken of dat jij over de Nederlandse nationaliteit beschikt. Wanneer dat allemaal in orde is, wordt er doorgegaan naar de volgende fase, dat is de psychologische selectie.

Oefentest capaciteitentest Defensie

klik hieronder op de blauwe button om de oefentest capaciteitentest Defensie te maken.

oefentest maken

Psychologische selectie

De administratieve voorselectie is in orde en nu kan er door worden gegaan met de psychologische selectie. Je krijgt hiervoor een uitnodiging via de post en dan moet je thuis een vragenlijst invullen. Maar dat is niet alles, bij de test hoort ook een interview en een capaciteitentest defensie.

Het voordeel van deze twee laatste testen is, dat je deze ook heel goed kunt voorbereiden. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Goed uitgerust zijn is het belangrijkste, dit heb je zelf in de hand. Een paar dagen voor de testen doe je rustig aan, zorg je voor veel ontspanning en rust je lekker uit. Hierdoor kom je uitgerust en fit aan wanneer je de testen moet maken. Voel je je niet goed op de dag van de test? Dan kun je het beter laten weten en wellicht de test verplaatsen (in overleg).
Als je de testen hebt doorlopen, dan krijg je via de post een bevestiging dat je mee hebt gedaan. Mocht het zo zijn dat je een negatief advies hebt gekregen, dan wordt ook altijd aangegeven waarom dat zo is. Daarnaast kan er ook gekeken worden of dat er een andere functie binnen defensie vacant is, die wellicht wel geschikt is voor jou. Heb je een positief advies? Dan kun je doorgaan naar de volgende ronde en bij welke uitslag dan ook, je mag altijd schriftelijk een resultatengesprek aanvragen. Hierdoor kun je meer duidelijkheid krijgen hoe je bent beoordeeld en waarom dit het resultaat is. Belangrijk voor jou om te weten zeker bij een afwijzing, is de reden ervan, wellicht kun je daaraan werken voor de toekomst.

Nog meer capaciteitentesten Defensie oefenen

Wil je nog meer capaciteitentesten Defensie oefenen? Doe dan de Defensie Training Met de Defensie Training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen