Your code hereE-assessment | Wat zijn de voordelen van het e-assessment voor jou?
18 augustus 2016 

E-assessment

E-assessment

E-assessment, heb je daar wel eens van gehoord? Het is een andere naam voor een online assessment. Dit assessment, of een deel daarvan, kan online worden afgenomen. De gegevens van een assessment worden vaak vergeleken met de normgroep. Het gaat bij de assessment onderdelen niet om sociaal wenselijke antwoorden, maar om de manier waarop jij zou handelen en wat er bij jou als persoon past. Op deze pagina komt het volgende aan bod.

Inhoudsopgave

assessment training banner

E-assessment test

Een e-assessment kan op verschillende plaatsen worden afgenomen. Het assessment wordt op de computer gemaakt. Dat heeft als voordeel dat het op veel plaatsen gemaakt kan worden. Dit geeft een organisatie ook meer v rijheden als ze bijvoorbeeld bij een grote groep een e-assessment af willen nemen. Er kunnen verschillende testen worden afgenomen en deze worden allemaal gemaakt in de aanwezigheid van een of meerdere personen, zij houden alles in de gaten. Het is niet altijd zo dat er een persoon aanwezig is, want als je de inloggegevens hebt, kun je ook vanaf een eigen locatie een e-assessment maken. Het enige wat je bij de test nodig hebt is een computer en een internetverbinding.

Er zijn organisaties die je thuis een assessment laten maken. Voor jou is dat een groot voordeel, want je hoeft er de deur niet voor uit en kunt zelf bekijken wanneer je de test wil maken. De verwachting is dat de komende jaren het afnemen van een e-assessment alleen maar toe zal nemen. Alles gaat tegenwoordig online, dus bedrijven zullen hierin niet achter blijven. Het kan dus heel goed zijn dat wanneer je gaat solliciteren, dat je inloggegevens krijgt toegestuurd en thuis een e-assessment mag maken.

Bij een e-assessment test kunnen niet alle onderdelen online worden gemaakt. Maar een capaciteitentest of een persoonlijkheidstest kun je wel online maken. Zo bestaat de capaciteitentest bijvoorbeeld uit diverse testen. Het heeft allemaal te maken met je intelligentie. Je intellectuele vaardigheden worden gemeten. Je hebt te maken met allemaal multiple choice antwoorden.

Bij de e-assessment test is het belangrijk dat je de tijd neemt om je daarop goed voor te bereiden. Lees alles goed door en oefen waar je kunt. Hierdoor ben je veel rustiger en dat kan het verschil maken als je het daadwerkelijke e-assessment gaat maken.

E-assessment voordelen

Een e-assessment heeft voor de werkgever en voor kandidaten verschillende voordelen:

  • Bedrijven kunnen tijd en geld besparen. Er hoeft namelijk geen personeel aanwezig te zijn om de testen af te nemen en er hoeft geen locatie afgehuurd te worden.
  • Het assessment kan voor verschillende kandidaten tegelijk worden gemaakt. Hierdoor wordt er ook weer tijd bespaard.
  • Geen extra personeel nodig om de testen af te laten nemen. Een psycholoog kan bijvoorbeeld erg duur zijn en zeker als deze meerdere dagen ingehuurd moet worden (er zijn vaak veel sollicitanten).
  • Resultaten zijn vaak snel bekend. Online is alles namelijk snel verwerkt en de gegevens van alle kandidaten kunnen eenvoudig vergeleken worden. De normgroep is hierbij de basis en van daaruit kan er gekeken worden hoe kandidaten hebben gescoord bij de testen.
  • De uitkomsten krijg je vaak direct te zien (via e-mail). Je hebt hierdoor zelf ook al direct een beeld waar je goed hebt gescoord. Ook kun je door de resultaten alvast in te zien, je beter voorbereiden op een gesprek, dat mogelijk komen gaat, met je toekomstige werkgever.
  • De resultaten kunnen telefonisch of op locatie worden besproken. Iedereen die hierbij aanwezig is kan zich voorbereiden op het gesprek. Als het telefonisch kan, hoef je er de deur niet voor uit (wat ook weer een voordeel is).
  • Assessment rapport kan per mail aan de mogelijk toekomstige werkgever worden verzonden (daar dien je wel toestemming voor te geven). De resultaten kunnen digitaal bewaard worden.

E-assessment Tips

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk hieronder onze trainingspakketten.

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen